Speranța TV a împlinit, pe 30 aprilie 2022, 15 ani de activitate. Într-o lume dominată de incertitudine, în care veștile negative ne afectează calitatea vieții, Speranța TV are rolul să aducă doza necesară de optimism din Scriptură, pentru a-i ajuta pe telespectatori să treacă mai departe prin cele mai grele momente ale existenței și pentru a aduce în prim-plan promisiunea vieții veșnice.

Momentul aniversar a fost marcat de mai multe proiecte speciale pe care echipa Speranța TV le-a realizat și pe care le va mai realiza până la finalul anului 2022.

În luna martie a fost organizat un concert umanitar, în urma căruia s-au realizat două convoaie umanitare către Ucraina. Zona Izmail a fost în atenția noastră, și în mod special maternitatea din oraș, unde au fost trimise mai multe materiale sanitare specifice proaspetelor mămici și bebelușilor. De asemenea, au fost pregătite cutii cu produse alimentare care au ajuns la persoanele izolate din zonele de conflict, dar și alte bunuri de primă necesitate (produse de igienă, îmbrăcăminte, saci de dormit). În total, 12 microbuze au făcut parte din cele două convoaie umanitare organizate de Speranța TV. „Produsele sanitare au luat prin surprindere cadrele medicale, iar alimentele, articolele de îmbrăcăminte și cutiile cu hrană pentru câteva zile au fost apreciate de către frații care le-au încărcat pentru a le distribui persoanelor aflate în zonele de conflict”, a declarat Cătălin Bărbulescu, directorul general al Centrului Media Adventist, care a participat la cele două convoaie.

Un alt proiect pe care Speranța TV l-a realizat cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate a fost traducerea în limba română a jocului Heroes: The Biblia Trivia Game (https://www.heroesbibletrivia.org/ro/). Cea de-a doua versiune a jocului, lansată în anul 2021 de Departamentul de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și de Hope Channel, era deja disponibilă în mai multe limbi și timp de un an a fost accesată de peste 120.000 de persoane. Echipa Speranța TV a avut visul de a aduce copiilor și tinerilor din România, pasionați de jocuri video, acest instrument de petrecere a timpului liber prin care își pot îmbunătăți cunoștințele biblice. De acum, jocul poate fi accesat în limba română pe Android și iOS.

„Cunosc jocul acesta de mai bine de 10 ani. Deși s-au făcut și atunci eforturi pentru a fi adus în România, nu s-a întâmplat. Acum, visul devine realitate. Nu doar jocul este accesibil, ci toată infrastructura (site-ul acestuia, legăturile cu biserica). Jocul se adresează atât celor care sunt familiarizați cu Biblia, cât și celor care nu o cunosc. Intenția este aceea de a-i motiva și pe unii, și pe ceilalți să o citească. Un cuvânt de apreciere Departamentului Slujirea Pastorală, care a fost parte a procesului de lansare”, spune pastorul Cătălin Bărbulescu.

Tot pentru a marca cei 15 ani de activitate ai postului Speranța TV, angajații Centrului Media Adventist s-au mobilizat și, din donații personale, au strâns 1.700 euro, bani cu care a fost construită o fântână cu apă potabilă pentru locuitorii din zona Mpigi, din Uganda. O astfel de fântână deservește circa 4.000 de oameni. Proiectul a fost realizat prin intermediul Fundației „Jeni Mandachi”, iar gestul angajaților Speranța TV a fost evidențiat de cea mai cunoscută televiziune națională din Uganda, care a fost prezentă la inau­gurare pentru a filma un reportaj și a promis că va urma exemplul televiziunii din România și va construi și ea două fântâni.

Tot din seria de proiecte speciale pe care echipa Speranța TV le-a pregătit pentru momentul aniversar face parte și ideea donării de sânge. Pe 4 mai, o unitate mobilă a Centrului de Transfuzii București este așteptată la sediul Speranța TV, din Voluntari, județul Ilfov. Angajați ai Centrului Media Adventist, împreună cu prieteni sau membri ai familiei lor vor dona sânge, arătând astfel că, dincolo de cuvinte, sunt și fapte mici, dar cu impact mare pentru cei din jur. Vă invităm să vă alăturați acestui proiect și să mergeți să donați sânge în cel mai apropiat centru de transfuzii.

Cei 15 ani de activitate ai postului Speranța TV vor fi de asemenea marcați printr-un concert aniversar ce va avea loc sâmbătă, 4 iunie, ora 19:00, la Sala Palatului din București. Ineditul acestui eveniment muzical va fi faptul că repertoriul va cuprinde cele mai cunoscute și îndrăgite melodii înregistrate de Speranța Tv, interpretate nu de câte o formație, ci de un cor reunit ce va cuprinde peste 150 de cântăreți și instrumentiști, inclusiv angajați ai Centrului Media Adventist. De asemenea, o serie de soliști îndrăgiți de publicul Speranța TV vor urca pe scenă pentru a aduce laudă lui Dumnezeu. Accesul în sală se va realiza pe baza unei invitații pe care cei interesați o pot procura de la sediul Speranța TV, o pot solicita online la numărul de telefon 0741 059 059 sau prin e-mail la contact@sperantatv.ro. Invitațiile vor fi de asemenea distribuite prin pastorii adventiști ai bisericilor din zona București și din județele limitrofe. Vă așteptăm să fiți alături de noi la acest eveniment aniversar și vă lansăm o provocare: Veniți la acest concert împreună cu un prieten, să fim astfel, împreună, ambasadori ai Speranței!

În funcție de evoluția evenimentelor pandemice și politice externe, toamna acestui an ar putea aduce o altă serie de surprize pe care echipa Speranța TV dorește să le ofere publicului său, și anume o caravană care să străbată mai multe orașe din țară.

Dincolo de planurile noastre, sunt însă planurile lui Dumnezeu. Suntem martori ai minunilor pe care El le-a făcut în România și peste hotare prin intermediul postului Speranța TV. Ratingul nostru nu se măsoară în cifre, ci în vieți schimbate, în oameni care au aflat de planul de salvare al divinității și care au găsit un nou sens pentru această existență și speranță pentru viață veșnică.

Cei 15 ani de activitate au fost marcați de multe experiențe, de provocări, de momente mai dificile și de multe bucurii, iar noi vă mulțumim că ați fost alături de noi în acest timp. „Mesajele dumneavoastră, încurajările, observațiile și suportul financiar ne-au făcut să creștem și, împreună, să devenim ambasadorii Speranței. Vrem să ne fiți alături și mai departe, astfel încât Speranța să unească România și o lumea întreagă”, declară Cora Albu, redactor-șef Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

Suntem recunoscători că Dumnezeu a fost cu noi până acum, iar convingerea că Centrul Media Adventist, prin Speranța TV și Radio Vocea Speranței, este un instrument pe care Dumnezeu dorește să îl folosim pentru a duce mai departe Evanghelia ne dă energia de a aduce de la an la an noi proiecte, noi emisiuni care să îmbogățească grilele de programe și să răspundă nevoilor publicului nostru. Vă invităm să trăim împreună cu pasiune pentru viață! n

SPERANȚA TV poate fi recepționată:

•  online la adresa www.sperantatv.ro

•  prin DTH: Digi TV, Focus Sat, Orange TV

•  prin cablu: RCS-RDS – cablu digital, Orange Home TV, Vodafone (UPC) – canalul 807, peste 400 rețele locale în toate județele

•  prin satelit: Thor 5, poziție orbitală: 1 grad vest, frecvența 12187 mHz, polarizare: verticală, symbol rate: 28000, FEC rate: 7/8

•  prin aplicații mobile: Sperantatv (iOS și Android)

Vă așteptăm de asemenea și pe paginile de Facebook și Instagram Speranța TV și pe canalele de YouTube Speranța TV și Speranța TV Kids.

Cristina Ișvan, director de programe Speranța TV și Radio Vocea Speranței