Tipărire

"Pastor valdenz" la Bacău

De Laurențiu Gherghe ¦ Misiune

valdenz bacauOrganizat de Departamentul Asociația Pastorală din cadrul Conferinței Moldova, proiectul Pastor valdenz a fost susținut de 10 pastori din județul Bacău şi 15 evangheliști cu literatura din întreaga țară, care au dorit să se alăture ca voluntari Asociației de Sănătate, Educație şi Familie pentru promovarea Programului Naţional de Îmbunătățire a Sănătății.

Activitățile proiectului au fost împărțite în trei direcții simultan. În primul rând, au avut loc activități de evaluare a sănătății şi consiliere la patru standuri de sănătate amplasate în zone publice. În același timp, la nivelul a peste 30 de instituții publice au avut loc întâlniri publice şi s-au organizat seminare pentru un stil de viață sănătos. Nu în ultimul rând, cei mai temerari dintre voluntari au contactat locatarii blocurilor din zonele învecinate standurilor şi i-au invitat să se implice într-un program de îmbunătățire a sănătății personale.

Rezultatele proiectului au fost deosebite, spun reprezentanții ASEF, deoarece într-un timp extrem de scurt, în doar patru zile, mai bine de 1 000 de persoane şi-au exprimat în scris dorința de a găsi soluții pentru a-şi îmbunătăți sănătatea. La cele patru standuri au primit consultații medicale și analize gratuite un număr de peste 4 500 de persoane şi, cel mai important lucru, spun organizatorii, este faptul că, fără excepție, toți participanții au declarat că ar dori să aibă un stil de viață sănătos.

Efervescența activităților i-a cuprins nu doar pe voluntari, ci şi pe mulți dintre participanți, care au mulțumit, cu lacrimi în ochi uneori, că cineva se interesează în mod gratuit de sănătatea lor.

Ne confruntăm cu mari provocări privind sănătatea, dar şi cu o mare speranță, pentru că am întâlnit tineri care au fost atât de entuziasmați de ideea proiectului, încât au solicitat să fie acceptați ca voluntari pe viitor.

Pastorii valdenzi își propun în continuare să fie alături de echipele de voluntari, organizând Clubul de Sănătate, devenit o tradiție la ASEF. În municipiul Bacău, clubul are loc la interval de două săptămâni, la Casa de Cultură „Vasile Alecsandri”. Clubul de Sănătate își va deschide porțile alături de partenerii Asociației ASEF.

..................................................................................................................................................................................................

Laurențiu Gherghe este secretarul Conferinței Moldova

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist.

Joomla SEF URLs by Artio