Tipărire

Misiunea: Biserica și Tu

Ron Clouzet ¦ Tematica lunii

Adventist helpÎn vreme ce oamenii de astăzi pot fi confuzi în legătură cu misiunea bisericii, ucenicii lui Hristos ştiau foarte clar care este aceasta. Dintr-o închisoare romană, Pavel îi îndeamnă pe efeseni să se poarte „într-un chip vrednic de chemarea” lor (Efeseni 4:1), care, aşa cum Petru explica, este să vestească „puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată” (1 Petru 2:9).

Lorean Mead a scris că, în modelul apostolic de biserică, misiunea se desfăşura chiar la uşa de la intrare a locuinţei credinciosului, chiar şi în cartiere ostile. Dar când biserica a apostat, creştinismul a fost confundat cu Imperiul Roman. A fi cetăţean al imperiului era acelaşi lucru cu a fi membru al bisericii, pentru că misiunea bisericii devenise responsabilitatea experţilor, fie a clerului care se deplasa în toată ţara, fie a soldaţilor care luptau în cruciade.

Este timpul să revenim la o participare personală la misiunea bisericii.

Personală

Misiunea bisericii este întotdeauna personală – afacerile mele, timpul meu, de dragul lui Isus. Misiunea este atât de rară printre creştinii de astăzi, încât pentru mulţi credinţa este doar o religie de la periferia vieţii. Le permite să creadă în evoluţie pe parcursul săptămânii, în vreme ce în Sabat sunt adventişti, sau să vizioneze filme pe care niciodată nu ar îndrăzni să le vizioneze în biserică pentru distracţie. Religia permite o anumită ipocrizie, o dihotomie între cuvintele din biserică şi comportamentul de pe stradă. Mulţi o văd ca pe un fenomen tradiţional fără nicio relevanţă pentru viaţa personală a cuiva. Poate că ajută o persoană să se simtă mai împăcată cu sine în raport cu ceea ce este adevărat, bun sau demn.

Numai un creştinism în care Isus reprezintă centrul vieţii va face o diferenţă, fie pentru creştin, fie pentru ceilalţi prieteni sau cunoştinţe ale lui. Isus salvează; instituţiile religioase nu pot.

Medaliatul cu aur Eric Liddell a renunţat la sport pentru a sluji 20 de ani ca misionar în China şi a murit într-un lagăr de prizonieri. El a spus: „Toţi suntem misionari. Oriunde mergem, fie îi aducem pe oameni mai aproape de Hristos, fie îi îndepărtăm de El.”

.................................................................................................................. 

Ron Clouzet este directorul Institutului de Evanghelizare al Diviziunii Nord-Americane şi profesor de slujire creştină şi teologie pastorală, Seminarul Teologic Adventist de Ziua a Şaptea, Berrien Springs, Michigan, Statele Unite.

 Acest articol este tradus de Loredana Lupu.

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist.

Joomla SEF URLs by Artio