Tipărire

Chilom Gheorghe

„Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea”. 1 Corinteni 9:23

Gh ChilomChilom Gheorghe s-a născut în comuna Ciofrângeni, județul Argeș, la 17 Aprilie 1931. El a fost unul dintre cei șapte copii născuți familiei Nicolae și Maria Chilom și cel mai mare dintre cei 4 băieți.

Copilăria și tinerețea și-a petrecut-o în satul natal, învățând meseria de tâmplar, asemena Domnului său Isus Hristos. 

Serviciul militar a fost făcut la Cernavodă, unde meseria de tâmplar l-a ajutat să păstreze netulburat porunca a patra a Decalogului, în ciuda presiunilor autorităților și a pericolului închisorii. A fost eliberat la vatră înainte de termen datorită problemelor la plămâni căpătate în timpul serviciului militar.

S-a căsătorit la vârsta de 24 de ani cu Croitoru Filofteia (20 feb. 1955) și Dumnezeu i-a binecuvântat cu trei copii, un băiat și două fete (Florian, Tabita și Lidia). Căsătoria aceasta clădită pe principiile creștine a durat până în clipa când Dumnezeu a îngăduit ca soția dragă să treacă la odihnă în 2001. După moartea tragică a soției s-a mutat la Câmpulung Muscel, ca să fie alături de singurul copil rămas în țară, Tabita.

A primit botezul în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea la vârsta de 15 ani și a rămas credincios principiilor bisericii pe tot parcursul vieții lui. Mai mult decât atât, din clipa botezului viața lui a fost consacrată în întregime lui Dumnezeu și bisericii Sale. Biserica a recunoscut consacrarea lui și la vârsta de 25 de ani a fost hirotonosit ca prezbiter și imediat după revoluție a fost angajat ca pastor al bisericii, slujind în peste 15 biserici, oficiind 99 de botezuri, înființând 3 biserici noi și lucrând ca meseriaș la peste 28 de biserici. Consacrarea lui deplină este o materializare a mottou-lui vieții lui: ”Fac totul pentru Evanghelie ca să am și eu parte de ea”. 

Chilom Gheorge a trecut la odihnă la 18 Septembrie 2016. Înmormântarea a avut loc la Ciofrangeni, sâmbătă, 24 septembrie 2016. Au participat mai mulți colegi, pastori activi și pensionari, împreună cu o asistență de peste 200 de persoane - rude, vecini și mulți dintre membrii bisericilor pe care le-a păstorit fratele Chilom. 

A consemnat Felix Jercău, pastor în districtul Câmpulung Muscel

Joomla SEF URLs by Artio