Tipărire

Ana Dragnea

ANA DRAGNEAÎn ziua de 25 martie 1940, la Bacău, în familia lui Constantin şi Maria Solomon, s-a născut, cel de-al noulea copil, din zece, Ana. A urmat cursurile şcolii elementare, gimnaziale şi liceale în oraşul natal. Din dragoste pentru Hristos, a încheiat legământ cu Dumnezeu prin botez şi a devenit membră a Bisericii Adventiste încă din adolescenţă.

În data de 27 mai 1962, Ana se va căsători cu Mihai Dragnea urmând să locuiască în București. Pe 30 iunie 1965, Dumnezeu a binecuvântat dragostea tinerei familii Dragnea cu un băiat, căruia i-au pus numele Deniss. Cea mai mare bucurie a lor a fost când Denis a luat hotărârea să-L primească pe Hristos definitiv în viaţa lui, în data de 28 iunie, 1991.

În biserica locală Labirint, în care a fost membră mulţi ani, a activat în departamentul diaconiei şi a fost instructoare în Şcoala de Sabat.  Din 9 martie 2002, soții Dragnea au ales să se mute în proaspăt constituita comunitate Speranţa, găzduită de sala I.C. Brătianu, unde sora Ana a slujit în departamentul diaconiei. 

În vara anului 2012, soţii Ana şi Mihai Dragnea au celebrat împlinirea a 50 de ani de la data căsătoriei. Evenimentul acesta a fost un prilej de sărbătoare fiind felicitaţi de primarul sectorului 3, care le-a înmânat placheta jubiliară pentru „cuplu fidel”.

Din nefericire, la scurt timp, sora Ana Dragnea a fost diagnosticată cu o boală neurodegenerativă, într-o formă uşoară la data aceea, dar care a evoluat rapid şi i-a afectat starea generală de sănătate. 

In ciuda stării confuze şi a neputinţei, s-a luptat cu boala şi a participat în comunitate la toate evenimentele şi chiar s-a împărtăşit la Sfânta Cină din data de 9 iulie. În săptămâna care a urmat, a fost vizitată de vecini, de prietene  şi de alte persoane dragi cu care nu se văzuse de mult timp. Apoi, în seara de vineri, 15 iulie, când se pregătea cu fiul şi cu soţul pentru intrarea în Sabat, cu puţin timp înainte de apusul soarelui, inima sorei Ana a refuzat să mai bată lăsând multă durere în sufletul fiului, al soţului şi în inimile celor care au cunoscut-o, au iubit-o şi au apreciat-o. 

Ne-am despărţit de sora noastră Ana Dragnea în data de 18.07.2016 la Cimitirul Adventist „Speranţa Învierii” din Voluntari, unde au avut loc funerariile, dar nădăjduim ca la revenirea Domnului nostru pe norii cerului o vom revedea, la marea înviere, căci credem cu tărie că Dumnezeu îi va da viaţă veşnică alături de toţi cei dragi. 

Costel Gogoneață, pastor

Joomla SEF URLs by Artio