Tipărire

La odihnă - septembrie 2012

Scris de Info Curier on .

Vasile Pop

„Scumpă este îna­intea Domnului moar­tea celor iubiţi de El” (Psalmii 116:15). Scumpă și incal­cu­labilă a fost pentru bi­serica din Lipova, judeţul Arad, pierderea celui care i-a fost constructor și prezbiter în cei 20 de ani de când a luat ființă.

Pop Vasile s-a născut în Vișeu de Jos, la 21 octombrie 1943, în familia Pop Andrei și Ilișca. La vârsta de 14 ani, a luat hotărârea de a face parte din familia lui Dumnezeu și a pecetluit acest moment prin botez. În același an, s-a mutat cu întreaga familie, din Maramureș în Cuvin, jud. Arad. Aici a slujit biserica din Cuvin în diferite departamente, având un rol esențial în formarea fanfarei. După anul 1989, și-a dedicat cea mai mare parte a timpului construirii și formării unei biserici pentru grupa de la Lipova. 20 de ani a fost alături de această biserică, atât la așezarea pietrei de temelie, sus pe schelă şi la formarea orchestrei, cât și din casă în casă, câștigând suflete pentru Hristos.

Pe data de 12 iunie, un accident de ATV, provocat de un vecin, a curmat viața acestui neobosit ostaș al lui Hristos, lăsând un gol imens în inima soției sale, Neli, și a celor doi copii, Cornel și Simona, gol ce va fi stins la revenirea lui Isus.


Ilie Neaga

La data de 12 mai 1933, în comuna Oi­nacu, jud. Giurgiu, s-a născut Ilie Neaga, primul dintre cei doi copii ai lui Dumitru și ai Stancăi.

La vârsta de 15 ani, datorită faptului că L-a cunoscut pe Isus ca Mântuitor personal, a ales să se boteze, devenind adventist de ziua a şaptea.

Pe 16 august 1951, s-a căsătorit cu Drăgnuță Aurica şi, împreună, prin binecuvântarea lui Dumnezeu, au avut patru copii. La vârsta de 20 de ani, a fost înrolat în armată, unde s-a remarcat printr-o păzire sârguincioasă a Sabatului, într-un context care a ne­cesitat foarte multe sacrificii.

Dumnezeu l-a înzestrat cu darul de a vindeca diferite entorse, ajutându-i în acest fel pe toți cei care au apelat la serviciile sale.

Timp îndelungat, i-a slujit pe mem­brii bisericii adventiste din localitate în calitate de prezbiter, prim-diacon sau casier, reușind ca, prin felul lui de a fi, să le transmită tuturor celorlalți frați un caracter demn de Împărăția lui Dumnezeu.

Până în ziua accidentului rutier, căruia i-a căzut victimă pe 10 iunie 2012, a dus o viață fără griji și fără probleme majore de sănătate, reușind să le îm­partă sfaturi copiilor și nepoților, pe care i-a iubit foarte mult și i-a ajutat ori de câte ori au avut nevoie.

Domnul să îi facă parte de fă­gă­duința vieții veșnice!

Joomla SEF URLs by Artio