Tipărire

Info Curier - septembrie 2013

Scris de Info Curier on .

Campania „Misiunea în marile oraşe” a cuprins întreaga lume

Acțiunile evanghelistice sunt în desfășurare în New York şi se fac planuri ca și alte metropole ale lumii să fie incluse în campania „Misiunea în marile orașe”. În unele locuri, lucrările au început deja, iar în altele urmează ca în curând proiectele misionare să fie aplicate.

„Scrierile lui Ellen White ne arată foarte clar ce trebuie să facem pentru  marile orașe”, a spus fr. Ted Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. „Avem nevoie de oameni care să manifeste dragostea lui Isus pe măsură ce înaintează în orașe.”

Fiecare dintre cele 13 diviziuni ale bisericii și-a stabilit o metropolă  de pe teritoriul ei sau mai multe orașe care urmează să fie ținta acțiunilor misionare în următoarea perioadă.

Reamintim faptul că proiectul „Misiunea în marile orașe” este implementat și în România. Iată câteva dintre orașele în care au început deja acțiunile misionare sau în care urmează să înceapă: București, Craiova, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov.

Nr.

Diviziunea

Metropola aleasă

Nr. locuitori (inclusiv zona metropolitană)

1

Africa Centrală și de Est

Kinshasa, Congo

12 milioane

2

Euro-Asia

Moscova, Rusia

11,5 milioane

3

Inter-Europeană

Geneva, Elveția

1,2 milioane

4

Inter-Americană

49 de orașe

------------------

5

Nord-Americană

New York, SUA

18,8 milioane

6

Asia-Pacific

Tokyo, Japonia

35, 6 milioane

7

Sud-Americană

Buenos Aires, Argentina

12, 8 milioane

8

Africa de Sud – Oc. Indian

Luanda, Angola

7 milioane

9

Pacificul de Sud

Sidney, Australia

4,6 milioane

10

Asia de Sud-Pacific

Manila, Filipine

11,8 milioane

11

Trans-Europeană

Londra, Marea Britanie

15 milioane

12

Africa Vest-Centrală

Lagos, Nigeria

8 milioane

13

Asia de Sud

Mumbay, India

17 milioane

 

 

Un adventist din Pakistan a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru „blasfemie”

Un tribunal din Pakistan a condamnat la închisoare pe viață un tânăr adventist pentru presupuse acte de blasfemie la adresa profetului Mahomed.

Sajjad Masih, de 29 de ani, a fost găsit vinovat pentru că ar fi trimis mesaje telefonice blasfemiatoare unui membru al unei grupări religioase extremiste. Această sentință a fost dată în ciuda faptului că, ulterior, acuzatorul și-a retras declarațiile, iar procurorii nu au reușit să dovedească legătura tânărului adventist cu probele prezentate.

Javed Sahotra, avocatul lui Masih, care este și el adventist, a declarat că judecătorul a cedat presiunilor exercitate de grupările religioase extremiste, care sunt dominante în zonă.

John Graz, directorul Departamentului de Libertate religioasă al Bisericii Adventiste, a spus că „din păcate, cazul lui Masih nu este ceva neobișnuit. Membrii minorităților religioase din Pakistan trăiesc sub amenințarea permanentă că vor fi acuzați de blasfemie. Ei știu că nu pot conta pe un proces corect”.

Michael Ditta, președintele Uniunii Adventiste Pakistaneze, a spus că legile sunt deseori folosite pentru a se răzbuna pe creștini și pe alte minorități religioase. Populația Pakistanului este în proporție de 96% de religie islamică și numai 2% se declară creștini.

Masih a spus că la Secția de poliție a fost forțat să „mărturisească” faptul că a trimis mesajele telefonice. Apoi, el a fost reținut în așteptarea procesului. După mai mult de un an și jumătate de la arestare, Masih a fost condamnat la închisoare pe viață, în ciuda faptului că, în timpul procesului, acuzatorul său a recunoscut că nu a primit niciun text blasfemiator, așa cum spusese inițial.

Mai mult, declarațiile colegilor de muncă ai lui Masih confirmă faptul că acesta era la lucru în Pakpattan în perioada în care este acuzat că ar fi trimis mesajele.

Sahorta, avocatul lui Masih, a spus că plănuiește să atace la instanța superioară această hotărâre.

La sediul Bisericii Adventise din Maryland, SUA, John Graz și alți membri ai Comitetului pentru Apărarea Membrilor Persecutați din Motive Religioase monitorizează cazul lui Masih. Acest comitet are în atenție și cazul lui Antonio Monteiro, un alt membru adventist întemnițat pe nedrept în Togo.

„Dorim ca atât membrii noștri, cât și liderii politici să știe că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea tratează cu foarte mare seriozitate aceste cazuri”, a spus John Graz.

Preluare de la ANN, 21 august 2013

 

În Egipt, o biserică adventistă a fost incendiată

Biserica adventistă din orașul Assiut, Egipt, a fost incendiată de un gup de manifestanți  extremiști pe data de 14 august. Oficialii Bisericii Adventiste din Egipt au accentuat faptul că incidentul nu este parte a unei atitudini politice mai largi, ci a fost provocat de un grup extremist. Administrația locală a promis că va suporta cheltuielile necesare pentru repararea clădirii.

Biserica adventistă din Assiut, situată la aproximativ 350 de kilometri de Cairo, a fost atacată de un grup de protestatari, fiind aproape distrusă după ce i s-a dat foc. Pastorul și soția sa, care se ascunseseră la etajul superior al clădirii, nu au fost găsiți de atacatorii care au dat foc bisericii, fiind salvați din flăcări de vecinii musulmani.

„A fost vorba despre un mic grup de oameni, hotărâți să facă rău. Acest eveniment nu este reprezentativ pentru Egipt sau pentru poporul egiptean”, a declarat Llewllyn Edwards, președintele Câmpului Misionar Egipt-Sudan, cu sediul la Heliopolis. „Ca adventiști, ne dorim să avem relații strânse cu toți egiptenii, indiferent de religie. Vecinii musulmani care i-au salvat pe pastor și pe soția lui sunt reprezentativi pentru majoritatea egiptenilor”, a mai spus fratele Edwards.

Mai multe biserici creștine au fost atacate în Assuit, ca și magazinul Societății Biblice Egiptene. Guvernatorii regiunii au anunțat că vor plăti pentru reconstruirea tuturor bisericilor distruse în timpul manifestațiilor care au avut loc în mai multe orașe.

Biserica Adventistă deține două școli în Egipt: Academia Uniunii Nilului, la nord-est de Cairo, și Școala Adventistă din Zeitoun. Ambele școli au relații bune cu societatea în mijlocul căreia își desfășoară activitatea.

Preluare de la ANN, 15 august 2013

 

Primul joc biblic adventist pentru telefonul mobil

Primul joc adventist pentru iPhone și iPad a fost descărcat de 3 000 de ori în primele 48 de ore de la lansare.

Jocul „Heroes” (rom. – Eroi) se bazează pe istoriile de viață ale lui Avraam, David, Estera și ale altor personaje bi­blice proeminente. Utilizatorii pot învăța întâmplări din viața lor și își pot testa cunoștințele, răspunzând la cât mai multe întrebări în 60 de secunde. Fiecare răspuns corect îi aduce jucătorului „mană”, pe care o poate „vinde” apoi pentru diverse indicii sau efecte, pe măsură ce accede la un nivel superior.

Sam Neves, creatorul jocului, spune că acesta este destinat să îmbogățească cunoștințele biblice ale jucă­torilor, familiarizându-i cu biografiile personajelor biblice. „Mi-am dat seama că, pentru a imprima un simțământ al identității noii generații, trebuie să le reamintim cine sunt adevărații eroi”, a declarat Neves. „Și ce modalitate mai bună poate fi găsită pentru aceasta decât a folosi un mijloc cu care ei sunt familiarizați?”

Sam Neves, care este pastor la Biserica Adventistă Wimbledon, din sudul Londrei, a spus că a observat o distanțare tot mai mare între tineri și Biblie. Jocul „Heroes” are în vedere tocmai această situație și, de aceea, jucătorii sunt puși în fața situației de a se întoarce la Scriptură pentru a obține un punctaj mai bun.

Neil Ah-Wan, designerul șef al jocului, susține faptul că se așteaptă ca acesta să fie căutat și de neadventiști. „Este exact acel gen de lucru care poate stârni interesul cuiva care nu este atras de Biblie sau chiar de creștinism”, a spus acesta.

Pastorul Neves speră că, având de-a face cu eroii biblici, viețile celor ce vor juca „Heroes” vor fi, în cele din urmă, transformate. „Scopul nostru este ca oamenii să descopere cum pot deveni ucenici ai Eroului Suprem, Isus Hristos.”

„Heroes” a fost dezvoltat de către Movinpixel, o mică firmă din Regatul Unit specializată în programe pentru telefonul mobil. Movinpixel a dezvoltat înainte „Advent Hymnal” și „iWorship”.

Jocul „Heroes” se poate descărca gratuit de pe iTunes App Store. Pentru detalii, accesați site-ul  HYPERLINK „http://movinpixel.com/heroesthegamemovinpixel.com/heroesthegame

Preluare de la ANN, 15 august 2013

Joomla SEF URLs by Artio