Tipărire

Info Curier - septembrie 2013

Scris de Info Curier on .

LTA Craiova: 95,5% promovabilitate la BAC

Încă un an s-a încheiat și o nouă promoție a Liceului Teologic Adventist din Craiova a trecut pragul spre o altă etapă de viață.  Nu s-au stins bine emoțiile serbării de absolvire, pentru că imediat au și început emoțiile examenului național de Bacalaureat. Mai întâi au fost competențele, apoi cele trei probe scrise. În cea mai mare parte a timpului, elevii și profesorii s-au
pregătit pentru acest examen, însă emo­
țiile nu puteau fi ascunse în cadrul cen­trului de examinare de la Colegiul Național „Elena Cuza”.

Și de această dată, rezultatele au confirmat direcția ascendentă din anii trecuți. Anul acesta, 95,5% dintre can­didați au promovat examenul de Bacalaureat, situând liceul nostru pe locul 4 pe județ,  după ce în 2012 am fost pe locul 5. Au fost obținute 16 note de 10 de către cei 44 de absolvenți din cele două clase, media cea mai mare fiind de 9,97. La clasa de teologie au fost respinși 2, iar la clasa de matematică-informatică, procentul de promovabilitate a fost de 100%.

Lucrul în echipă, motivația spirituală și pregătirea pentru viață și-au dovedit încă o dată valoarea și eficiența. Nu ne rămâne decât să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru lucrările Sale și pentru că Numele Său a fost proslăvit.

Prof. dr. Constantin Popescu, director al Liceului Teologic Adventist din Craiova


Studenţii ITA, misionari în Rwanda

În perioada 1-22 iulie, un grup de nouă studenți de la Institutul Teologic Adventist, însoțiți de pofesorul Gheor­ghe Modoran, au susținut o serie de conferințe biblice în Rwanda. Locul de cazare și al prezentărilor biblice a fost orașul Kigali, capitala țării. Iată câteva declarații ale studenților:

„Deși am plecat din România cu gândul că trebuie să vestim Evanghelia acelor oameni, am văzut că ei știu multe despre Dumnezeu. În plus, faptul că au o viață atât de simplă îi ajută să ofere un răspuns prompt invitației Cerului. Cred că noi, cei care știmși avem, nu suntem pregătiți pentru revenirea Sa. Această nouă descoperire m-a impresionat și mi-a dat mult de gândit.” – Romina Rotaru

„Nu am crezut că voi avea parte vreodată de asemenea experiențe. […] Oamenii aceștia sunt foarte emoționali, vor să stea cu tine, să-ți vorbească, să te atingă. La începutul experienței, m-am întrebat de ce Dumnezeu m-a ales să prezint Cuvântul Lui în fața a 600 de oameni, pentru că sunt con­știent că mai am de progresat în privința cunoștințelor de limbă engleză. Am înțeles mai târziu că tot ce contează este puterea Lui care te poate ajuta.” – Elvis Dumitru

„Chiar dacă prezența adventistă este numeroasă în Rwanda (1 adventist la 10 persoane), impactul prezentărilor a fost foarte mare. Majoritatea prezentărilor s-au ținut în aer liber – în grădini, pe terenuri de sport și chiar în stradă. În fiecare loc, conferințele s-au încheiat cu un botez. În cadrul acestor momente, au încheiat legământ cu Dumnezeu grupuri de credincioși având între 25 și 100 de persoane. Chiar dacă au trecut 20 de ani de la genocidul care a avut loc în această țară, acest eveniment dramatic este încă viu în mintea și în sufletul oamenilor. Am cunoscut numeroase istorisiri impresionante legate de acest eveniment dramatic, dar am văzut și puterea de vindecare a lui Dumnezeu.” – Lect. univ. Gheorghe Modoran

Implicarea studenților ITA în proiectele de misiune a devenit o tradiție în ultimii ani. Încă din 2004, tinerii de la institut au lucrat ca misionari în Madagascar, Camerun (2005), Uganda (2006), Venezuela (2007), Malaezia (2008), Nicaragua (2009), Filipine (2010) sau în alte țări din lume. De asemenea, din anul 2009, în fiecare an, un grup de studenți lucrează, în perioada de vară, într-un proiect de colportaj în Canada, numit Canada Youth Challenge. La aceste proiecte de misiune externe se mai adaugă numeroasele proiecte misionare din țară, în care studenții institutului sunt implicați anual.

De remarcat este faptul că tinerii care se implică în proiectele de misiune nu studiază numai în programul de Teologie Adventistă Pastorală, ci și în celelalte programe oferite de Institutul Teologic Adventist.

Preluare din Info Adventist nr. 642, din 26 iulie 2013


ANUNȚURI

90 de ani de la construirea Bisericii Labirint - Bucureşti

Fiecare aniversare este o întoarcere în timp, trezind amintiri și reînnoind speranțe. Având în vedere faptul că anul acesta se împlinesc 90 de ani de la construirea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Labirint, din București, în zilele de 11 şi 12 octombrie 2013 va avea loc programul aniversar „Labirint credință, dor și speranță”, care va evoca istoria bogată a acestei comunități și influența ei în dezvoltarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Și pentru ca bucuria să fie deplină, sunt invitați toți cei care sunt legați sufletește de Labirint prin credința din inimă, prin speranța care ne unește pe toți și prin dorul după revenirea Mântuitorului nostru.

Pentru detalii, puteți suna la numerele de telefon: 0744 388 046 (pastor Leonida Ghioaldă) sau 0745 265 047 (pastor-asistent Adrian Petre).


Joomla SEF URLs by Artio