Tipărire

Info Curier - iunie 2013

Scris de Info Curier on .

2 000 de vizitatori la Muzeul Crucii din Bucureşti           

În perioada 28 aprilie – 2 mai 2013, Departamentul de Tineret al Conferinţei Muntenia, în colaborare cu Asociaţia studenţească AMICUS, au organizat Muzeul Crucii în Sala Dalles a Universităţii Populare. Acest eveniment și-a propus să ofere o imagine mai clară a ultimei săptămâni din viaţa lui Isus Hristos. 

Vizitatorii Muzeului Crucii au avut ocazia să „meargă” pe urmele Mântuitorului, să intre în Ierusalim și să poposească în casa lui Simon Petru, să participe la Cina cea de Taină, apoi să se roage în Grădina Ghetsimani, să meargă la Pilat, apoi pe dealul Golgotei, să intre în mormântul Mântuitorului și să primească vestea bună a învierii Sale.

Personaje cum ar fi Maria Magdalena, Iuda, Pilat, centurionii romani sau scene-cheie ca Grădina Ghetsimani, crucificarea, îngroparea și învierea au prins viaţă și au asigurat o perspectivă realistă a unui eveniment, dar și a unei culturi străine ca timp și loc.

„Sărbătoarea Paştelui comemorează cel mai important eveniment din lume. La cruce este locul unde Dumnezeu Şi-a arătat dragostea faţă de noi, acceptând ca singurul Său Fiu să moară pentru noi. În același timp, mesajul acestui eveniment, dar și al credinţei creștine nu este comemorarea morţii, ci sărbătoarea învierii lui Isus, oferind cea mai mare dovadă de dragoste a tuturor timpurilor”, a declarat Mihai Brașov, coordonatorul acestui eveniment. 

Pentru mai bine de 2 000 de vizitatori, Muzeul Crucii a reprezentat o ocazie potrivită în Săptămâna Patimilor de a înţelege mai bine semnificaţia celei mai importante sărbători religioase a creștinismului și de a reflecta la însemnătatea sa. 

„Mi s-a părut foarte emoţionant, chiar mi-a venit să și plâng. Mai ales când am văzut coroana de spini, când l-am văzut pe Iuda și mai ales când am ajuns pe scenă și am văzut crucea cu multe bileţele bătute în cuie. Când am bătut acel bileţel (pe care erau scrise păcatele n.n.) am avut o senzaţie ca și cum și eu aș fi bătut cuiul în palma lui Isus, prin păcatele mele”, a spus unul dintre vizitatori

Preluare din Info Adventist nr. 630, din 3 mai 2013


Cel mai vizitat site adventist românesc           

După trei ani de la lansare, semneletimpului.ro a devenit cel mai vizitat site adventist de limba română. Cu un total de 54 371 de vizitatori unici în luna aprilie 2013, semneletimpului.ro a ocupat locul 7 în topul site-urilor de spiritualitate din România. Cea mai bună performanţă înregistrată anterior era locul 9, ocupat în luna februarie 2013. Conform datelor furnizate de trafic.ro, în secţiunea Spiritualitate a clasamentului sunt înregistrate 453 de site-uri. De asemenea, luna aprilie a adus şi noutatea intrării site-ului semneletimpului.ro în primele 500 de site-uri româneşti din clasamentul general realizat de trafic.ro. Performanţa a fost posibilă după ce numărul de vizitatori de pe semneletimpului.ro a crescut continuu, începând din luna septembrie 2012.

În prezent, numărul de vizitatori înregistrat într-o lună de semneletimpului.ro este similar numărului celor care vizitează site-urile ziarelor locale Monitorul Expres (Braşov), Ziua de Vest (Timişoara), Observatorul de Prahova (Ploieşti) sau al revistelor CIAO şi FELICIA. În topul site-urilor de ştiri/mass-media, alcătuit de trafic.ro, semneletimpului.ro ocupa, în aprilie 2013, locul 73 dintr-un total de 742 de site-uri înregistrate în această secţiune.

„Pe termen mediu, considerăm că o ţintă realizabilă este ocuparea locului 2 în topul site-urilor de spiritualitate şi clasarea în primele 30 de site-uri româneşti din categoria ştiri/mass-media”, a declarat Norel Iacob, redactorul-şef al revistei Semnele timpului. „Pentru aceasta este nevoie, mai ales, de promovare. Site-ul nostru încă nu este cunoscut, pentru că nu au existat fondurile necesare pentru a investi în promovare. În prezent, calitatea şi cantitatea de materiale pe care le publicăm zilnic ar atrage în mod cert un număr mult mai mare de vizitatori, dacă aceştia ar cunoaşte oferta site-ului nostru”, a adăugat Norel Iacob.


Centrul Media Adventist din România a sărbătorit 20 de ani de existenţă           

După 20 de ani de prezenţă mass-media adventistă în România, reprezentanţii Departamentului de Comunicare şi ai posturilor Speranţa TV şi Radio Vocea Speranţei s-au întâlnit sâmbătă, 11 mai, la Braşov. Pe lângă momentele de sărbătoare, cei prezenţi au participat la seminare de instruire susţinute de invitaţi din străinătate, care au subliniat beneficiile utilizării canalelor media și a tehnologiei moderne pentru transmiterea valorilor creştine.

Pornind de la o echipă formată din trei angajaţi în anul 1993, Centrul Media Adventist a ajuns la un număr de aproximativ 60 de angajaţi şi peste 20 de colaboratori. Având la început două ore de emisie radiofonică pe FM, Radio Vocea Speranţei a devenit în prezent o reţea de 45 de staţii locale cu emisie de 24 de ore pe zi şi cinci staţii locale cu program limitat. Speranţa TV poate fi recepţionată în aproximativ 80% din locuinţe prin cablu şi satelit, ambele posturi transmiţând online şi fiind prezente pe cele mai importante reţele sociale folosite de români. Speranţa TV este prima televiziune din România care a transmis 24 de ore, 7 zile pe săptămână pe Facebook.

Istoria programelor în limba română este, însă, mult mai veche. În perioada comunistă, adventiştii de ziua a şaptea ascultau emisiunile înregistrate în Germania de pastorul Aurel Pălăşan şi de medicul Emil Rădulescu şi transmise pe unde scurte de postul Stimme der Hoffnung (Germania).

„Cred că Centrul Media Adventist este un far. În mijlocul furtunii, în mijlocul nopţii, farul le arată celor care călătoresc pe mare drumul spre ţărm. Centrul Media oferă informaţii, inspiraţie şi creează în inima oamenilor motivaţia de a-şi schimba inima şi de a permite Duhului Sfânt să lucreze în ea”, a concluzionat Williams Costa Jr., directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial.

Preluare din Info Adventist nr. 632, din 17 mai 2013


Cum arată peisajul religios din România, după ultimul recensământ           

Calculele realizate în urma datelorstrânse la ultimul recensământ, din 2011, arată care este situaţia curentă a religiei în România.

Din totalul populaţiei – 19 043 767 persoane – cel mai mare grup religios este cel ortodox, cu 16 367 267 de persoane care au declarat că aparţin acestei religii. Urmează romano-catolicii, cu 869 246 de adepţi, iar pe locul trei, reformaţii, cu 600 970 de membri. Biserica Penticostală este următoarea în top, cu un număr de aproape 368 000 de adepţi, urmată de Biserica Greco-Catolică, cu un total de 160 275 de membri. Pe ultimele locuri, exceptând din top neafiliaţii religios și alte denominaţiuni, se află Biserica Baptistă, cu 118 003 adepţi și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu un total de 85 902, adică 0,5%.

Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8%. Aproape 24 000 de persoane s-au declarat „fără religie”, adică 0,1% din totalul populaţiei stabile. Aproximativ aceeaşi pondere o deţin şi ateii, numărul acestora fiind de 21 200 de persoane.

Judeţele cu cea mai bună prezenţă adventistă sunt: București – 3 571 adventiști la 1 677 985 locuitori; Dâmboviţa – 4 078 adventiști la 501 996 locuitori; Prahova – 4 544 adventiști la 735 883 locuitori; Arad – 4 826 adventiști la 409 072 locuitori; Teleorman – 6 554 adventiști la 360 178 locuitori; Mureș – 9 060 adventiști la 531 380 locuitori.

Preluare de pe www.semneletimpului.ro


 


n ANUNŢURI

 

Ofertă specială de cazare la Eforie Nord           

 

Centrul de Misiune al Conferinţei Muntenia de la Eforie Nord oferă cazare, într-o zonă liniștită, aflată între Lacul Techirghiol şi Marea Neagră.

 

Preţuri accesibile și reduceri pentru grupuri organizate. Asiguraţi-vă că faceţi din timp rezervarea!

 

Ofertă specială 2013: la 10 zile plătite, se oferă o zi gratis!

 

Detalii: 8 camere cu baie proprie; bucătărie complet utilată pentru prepararea hranei și sală de mese în interior și pe terasă; camere cu 2 paturi și terasă proprie; A/C în toată incinta; copiii sub 7 ani au cazare gratuită în anumite condiţii;

 

- Preţ iulie și august – 80 lei/cameră (reducere grupuri);

 

- Preţ iunie și septembrie – 70 lei/cameră (reducere grupuri);

 

- Adresa: str. 23 August nr. 9B, Eforie Nord (la Biserica Adventistă);

 

- Pentru rezervări și informaţii: 0785-175 615 (Ana Bereș); 0744-388 032 (pastor Roland Paraschiv).

 


 

Sugestii pentru Comisia de statut şi regulamente           

 

Anunţăm faptul că toţi cei care au propuneri pentru amendarea Statutului și a regulamentelor privind alegerile – din biserica locală, conferinţe și Uniune – le pot trimite la adresa: Uniunea de Conferinţe, strada Erou Iancu Nicolae nr. 38-38A, Voluntari, judeţul Ilfov, cod 077190. De asemenea, se poate folosi pentru acest lucru și adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea." data-mce-href="mailto:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Propunerile sunt așteptate până la data de 1 octombrie 2013.

 

Comisia de statut și regulamente

 


 

Primul Congres al Departamentului Misiunea Femeii, organizat la nivelul Diviziunii Inter-Europene           

 

Evenimentul va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2014, în localitatea Schwäbisch Gmünd, din Germania.

 

Tema congresuluiFemeile în acţiune. Accentul va fi pus pe misiunea noastră, aceea de a-L înălţa pe Hristos în biserică și în lume.

 

Invitaţi speciali: Heather-Down Small, director Departament Misiunea Femeii, Conferinţa Generală, și Raquel Arrais, asistent director Departament Misiunea Femeii, Conferinţa Generală.

 

Va fi un privilegiu să întâlnești femei din toate ţările Diviziunii Inter-Europene. Deci merită să faci economii pentru a participa. Cost: 190 euro/pers. Locurile sunt limitate. Înscrierea se face la responsabila cu Misiunea Femeii de la fiecare conferinţă. Vom reveni cu detalii.

 


 

Devoţionalul pentru femei din 2015 va fi realizat în România           

 

Departamentul Misiunea Femeii și-a propus să pregătească un nou devoţional autohton pentru anul 2015. Această ţintă poate fi atinsă doar cu ajutorul dumneavoastră, dragi surori.

 

Este nevoie să ne mobilizăm și să aşternem pe hârtie experienţele minunate pe care Dumnezeu ni le dăruiește zi de zi.

 

Nu uitaţi că scopul primordial al acestei cărţi devoţionale este unul misionar. O mică investiţie de timp, pentru a scrie, poate avea efecte mari, chiar veșnice.

 

Așteptăm foarte curând experienţele dumneavoastră cât mai recente, potrivite pentru timpul de criză pe care îl trăim. Ce poţi face astăzi, nu lăsa pe mâine! Articolele pot fi trimise coordonatoarei departamentului de la nivelul conferinţei sau direct pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.." data-mce-href="mailto:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

 

Detalii tehnice

 

Conţinut: titlu, un verset biblic la subiect, povestirea succintă a expe­rienţei, o aplicaţie spirituală sau un apel final, numele autoarei, comunitatea și conferinţa din care provine.

 

Dimensiuni: 2 000-2 100 de caractere fără spaţii (inclusiv versetul biblic); folosiţi, vă rog, diacriticele (ă, â, î, ș, ţ). Vă mulţumesc pentru bunăvoinţă.

 

Teodora Goran, director Departament Misiunea Femeii, Uniunea Română


Joomla SEF URLs by Artio