Tipărire

Info Curier - iulie 2013

Scris de Info Curier on .

Întâlnire pentru cei singuri            

În zilele de 16 şi 17 august, la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, va avea loc întâlnirea anuală organizată de Asociația Rebeca.

Asociația Rebeca are ca activitate slujirea mem­bri­lor adventiști care sunt singuri (necă­să­toriți, divorțați sau văduvi).

Scopul acestei întâlniri este de a le oferi celor singuri un cadru deosebit pentru părtășie, rugăciune, cântec și cu­noaștere. În această ocazie, se pot lega prietenii frumoase, care pot duce și la eventuale căsătorii.

Cost cazare: 35 lei/zi. Nu se oferă masă. Persoană de contact: Daniel Duță, telefon: 0740.11.51.66; e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..


Atelierul TABITA, din Constanţa, este la dispoziţia ta gratuit           

Atelierul de croitorie TABITA, din Constanța, își propune să vină în întâmpinarea nevoilor sociale ale diferitelor categorii de persoane defavorizate prin articolele pe care le confecţionează. Aici lucrează ca voluntari aproximativ 15 persoane. Specificăm faptul că toți voluntarii de aici nu sunt remuneraţi în niciun fel, singura satisfacţie fiind închinarea la Dumnezeu prin slu­jirea semenilor. De asemenea, toate contribuţiile donatorilor sunt reinvestite în realizarea bunurilor pentru beneficiari.

În urma acţiunii misionare desfăşurate până acum, putem să menționăm peste 43 de proiecte finalizate pentru 15 fundații și asociații din România, concretizate prin mai bine de 3 200 de articole de croitorie. Pentru lucrul acesta putem să-I mulțumim în primul rând lui Dumnezeu și apoi celor ce au susținut, prin diferite mijloace, aceste proiecte sociale.

Dacă inima ta rezonează cu aceste proiecte şi cu nevoile acestor oameni, (1) poţi participa şi tu ca voluntar în Atelierul TABITA, (2) poți oferi materiale textile, consumabile şi maşini de cusut sau (3) poți susţine financiar Atelierul TABITA prin donaţii. Pentru detalii, puteți suna la unul dintre următoarele numere: +40 (727)249491 (Luminița Pantilie), +40 (724)672905 (Georgeta Bălan) sau +40 (752)265265 (Magdalena Mărăcine).

Dacă ştii persoane cu diverse nevoi sociale aflate în dificultate, nu ezita să ne contactezi. Te așteptăm, căci pentru tine suntem aici!


Adventiştii spun NU violenţei împotriva femeilor (ENDITNOW)           

Violența împotriva femeilor este o problemă globală, de proporții pandemice, indiferent de statutul economic, credință sau zonă geografică. Aceasta reprezintă, probabil, cea mai extinsă violare a drepturilor omului, devastând multe vieți, fragmentând societatea și împiedicând dezvoltarea. Aceasta ia forme diverse: violență domestică, abuz sexual asupra fetelor la școală, hărțuire sexuală la serviciu, viol etc.

Națiunile Unite estimează că, la nivel global, cel puțin una din trei femei experimentează violența fizică și/sau sexuală pe parcursul vieții. În dreptul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani, actele de violență cauzează mai multe decese și dizabilități decât cancerul, malaria, accidentele rutiere și războaiele, toate la un loc.

Atunci când violența sau abuzul sunt tolerate în interiorul bisericii, acestea reprezintă o ofensă împotriva lui Hristos. Este o povară prea grea pentru ca femeile s-o poarte.

ENDITNOW este o campanie mon­dială de sensibilizare pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și a fetelor din întreaga lume. Are scopul de a-i mobiliza pe adventiști și alte grupuri comunitare pentru a rezolva această problemă.

Adventiștii de Ziua a Șaptea afirmă demnitatea și valoarea fiecărei ființe umane și discreditează orice formă de abuz: abuzul de putere, abuzul asupra femeilor, bărbaților și copiilor, abuzul sexual și mutilarea genitală, abuzul psihologic, religios etc.

Mai multe detalii pe site-urile:
www.enditnow.org , www.itfaces.me/ro, http://www.thesevencampaign.com/.


Voluntarii ADRA România şi ASVSU din Bucureşti încheie încă un an de cursuri de instruire în domeniul acordării primului ajutor            

Duminică, 9 iunie 2013, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) au încheiat cu succes cursurile pentru încă un an școlar de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor în situații de urgență.

„În acest an au fost înființate și pregătite primele grupe de voluntari pentru acordarea primului ajutor psihologic, echipe care vor acționa atât pentru victime și aparținători, cât și pentru salvatori. Cei aproape 100 de finaliști voluntari ai acestui an de pregătire 2012/2013 au în față examenul de Radiocomunicații de Urgență–Radio­amatorism ce se va desfăşura pe data de 10 iulie 2013, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după care se vor pregăti pentru examenul de sfârșit de an”, a declarat dl Vasile Grosoșiu, președintele ASVSU.

„Suntem bucuroși să observăm că o parte din ce și-au propus în urmă cu trei ani cele două organizații partenere, ADRA România și ASVSU, se materializează, și anume instruirea celor care și-au manifestat dorința de a fi învățați să acorde primul ajutor celor aflați în nevoie. Sperăm ca toți participanții la aceste cursuri să promoveze examenele finale, iar numărul celor care se vor implica în acest domeniu să fie mereu în creștere”, a spus Sorin Goleanu, directorul ADRA România.

ADRA România, în colaborare cu ASVSU, a demarat acest proiect de pre­gătire a salvatorilor voluntari pentru a suplimenta numărul echipelor de in­tervenție în caz de dezastru, deoare­ce, în prezent, numărul voluntarilor spe­cializați în acordarea primului ajutor și a intervenției în caz de dezastre este relativ redus și s-ar putea dovedi insuficient în cazul unui dezastru major.


Palatul Parlamentului – gazda lansării cărţii Jurnalul Libertăţii de Conştiinţă           

„Este necesar un dialog deschis și transparent al statului cu toți actorii vieții religioase în dezvoltarea binelui comun. Prin urmare, diversitatea religioasă apare ca o resursă în dezvoltarea societății. Gestionarea diversității religioase și culturale înseamnă recu­­noașterea contribuției acestei diversi­tăți la viața socială. Ignorarea sa ar lipsi societatea de resurse utile pentru dezvoltare și pentru democrație”, a declarat domnul Titus Corlățean, ministrul de externe al României, în deschiderea sesiunii de cercetări ştiinţifice Libertatea religioasă, de la particular la general. O abordare în contextul mondializării”, organizată la Parlamentul României.

Declarația a avut loc în contextul unor dezbateri mai largi la care au participat personalităţi marcante din lumea academică naţională şi internaţională.

A fost apreciată, de asemenea, lansarea volumului Jurnalul Libertății de Conștiință, prima încercare autohtonă de o asemenea anvergură de a oferi spațiu și atenție subiectului libertății religioase și de conștiință din perspective diverse, fiind o lucrare esenţială pentru domeniul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în spațiul academic românesc. La această lucrare consistentă, de peste 700 de pagini, şi-au adus contribuţia aproximativ 50 de personalităţi românești și străine din diverse domenii.

Domnul Daniel Barbu, ministrul Culturii, a atras atenția la viitorul nu foarte îndepărtat: „Prevăd că vom asista în timpul vieţii noastre la un soi de competiţie sau chiar de confruntări între diverse sfere de drepturi. Din acest moment, prevăd chiar o intruziune a statului în viaţa bisericii.”

De asemenea, domnul deputat Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi probleme ale minorităţilor naţionale, a intervenit pentru a declara că „respectarea drepturilor, în special a libertăţii religioase, este cea mai mare provocare a lumii moderne”.

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că „sistemul educaţional nu a făcut paşii necesari în vederea creării unei culturi a diferenţei, soluţia fiind articularea discursului public cu sprijinul tuturor actorilor sociali vizaţi. Ceea ce nu înţeleg oamenii politici este că, în dialogul interreligios, recunoaşterea libertăţii celuilalt contează uneori mai mult decât o bucată de pâine aşezată pe masă”.

Acest eveniment a adus o contribuţie însemnată la dezvoltarea imaginii pozitive a României, prin înaltul nivel academic al sesiunii ştiinţifice, dar şi prin preocuparea personalităţilor din lumea academică pentru subiectul drepturilor omului, în general, şi al libertăţii religioase şi de conştiinţă, în special.

Preluare din Info Adventist nr. 637, din 21 iunie 2013


 

„Cunoscându-ne identitatea, redescoperim misiunea” – Convenţia grupurilor etnice adventiste           

Un procentaj de 15% din credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România aparțin celor 18 grupuri etnice prezente la noi în țară, cei mai mulţi fiind maghiari, rromi şi ucraineni. Atât la nivelul conducerii naţionale – Uniunea de Conferinţe –, cât şi la nivel regional, în conferinţe, funcţionează Departamentul Grupuri Etnice. Având în vedere dezvoltarea spirituală şi misionară a bisericii pe teritoriul României, acesta promovează multiculturalismul.

Departamentul Grupuri Etnice al Bisericii Adventiste din România, condus de pastorul Szász Ernest, a organizat în zilele de 16 şi 17 iunie 2013, la Stupini, prima convenţie cu privire la modul de abordare creştină a grupurilor etnice din biserică şi din societate cu titlul: „Cunoscându-ne identitatea, redescoperim misiunea”.

Cele şapte seminare au fost prezentate de invitaţi din străinătate, printre care s-au numărat Ernest Castillo, vicepreşedinte pentru grupuri etnice al Diviziunii America de Nord, şi Samuel Neves, pastor în biserica „Wimbledon Internaţional”, din Anglia, şi cercetător în cadrul Bisericii Adventiste. Aceștia au vorbit despre împlinirea textului din Matei 24:14 din punct de vedere al diversităţii, au subliniat importanţa comunicării interculturale şi au oferit sfaturi practice izvorâte din experienţa proprie.

Cei 30 de participanţi, conducători, pastori şi laici, sosiţi din cinci conferinţe, au manifestat interes şi au fost
binecuvântaţi prin seminarele prezentate.

Preluare din Info Adventist nr. 637, din 21 iunie 2013

Joomla SEF URLs by Artio