Tipărire

Info Curier - ianuarie 2014

Scris de Info Curier on .

Biserica Adventistă a trecut de pragul de 18 milioane de membri

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, una dintre bisericile creștine cu cea mai rapidă creștere din lume, a trecut de curând de 18 milioane de membri botezați. Mai exact, la 30 septembrie 2013, erau 18 028 796 de adventiști de ziua a șaptea în întreaga lume.

Se estimează că, la nivel mondial, între 25 și 30 de milioane de persoane, bărbați, femei și copii, participă la serviciile divine săptămânale ale Bisericii Adventiste. Această diferență între numărul de participanți și numărul de membri se explică prin faptul că Biserica Adventistă nu acceptă pentru botez bebelușii sau copiii mici.

În luna octombrie, secretarul executiv al Bisericii Adventiste, G. T. Ng, a spus următoarele cuvinte referitoare la creșterea bisericii: „În fiecare zi, 3 052 de persoane se alătură bisericii. În fiecare oră, 127 de persoane sunt botezate. În fiecare minut, 2 persoane sunt botezate, iar noi Îl lăudăm pe Domnul pentru asta.”

David Trim, directorul Centrului de Arhive, Statistici și Cercetare, a comentat pe marginea creșterii bisericii următoarele: „Suntem încântați de această creștere a bisericii într-un timp când, la nivel global, multe grupări religioase nu mai cresc. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că, în fața unor provocări ca opresiunea politică, per­secuții religioase și răspândirea materialismului și a secularizării, această mișcare, ce pune accentul pe speranță și integritate, continuă să crească, iar acum a depășit acest reper statistic.”

Organizată în anul 1863, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea administrează 112 licee și universități, mai mult de 1 900 de școli gimnaziale și aproape 6 000 de școli primare, în care învață, în total, un număr de 1,75 milioane de elevi și studenți. De asemenea, Biserica Adventistă susține 172 de spitale, în care sunt tratați anual mai mult de 16 milioane de pacienți. Angajamentul bisericii de a sluji umanității include Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA), precum și campanii de evanghelizare și  programe de televiziune prin care este transmisă întreita solie îngerească unei lumi care are nevoie de răspunsuri și călăuzire biblică.

Preluare de pe site-ul: www.news.adventist.org din 19 decembrie 2013.


Diviziunea Inter-Europeană va face recomandarea că „este loc pentru hirotonirea femeii”           

Diviziunea Inter-Europeană va recomanda Comitetului pentru Studierea Teologiei Hirotonirii (TOSC) că este loc (there is room) pentru ca biserica să hirotonească femei în vederea slujirii pastorale.

Această recomandare survine în urma studierii lucrărilor prezentate la Comitetul Diviziunii pentru Cercetări
Biblice, cât
și a referatelor pregătite pentru ședințele TOSC ce au avut loc în lunile ianuarie și iulie ale anului 2013.

Recomandarea Diviziunii Inter-Europene a fost formulată ținând cont de următorii factori:

 •           -        Biblia nu definește cu exactitate ce este hirotonirea pentru slujire pastorală.

           -        Nu există în mod direct în Biblie nici afirmații care să instituie și nici declarații care să interzică hirotonirea femeii.

          -       Membrii Comitetului de Cercetări Biblice al Diviziunii consideră că hirotonirea nu este un subiect de natură teologică, ci trebuie privit ca o chestiune administrativă.

          -      Nu există principii biblice clare care să impună sau să orânduiască aplicarea principiului conducerii în familie sau în biserică.

           -        Preoția vechi-testamentară își are împlinirea în preoția unică a lui Hristos, care este temelia pentru preoția tuturor credincioșilor.

           -       Membrilor Comitetului pentru Cercetări Biblice nu le este clar de ce hirotonirea necesită diferențiere între sexe, de vreme ce această deosebire nu există în alte nivele de slujire ale bisericii, precum cele privitoare la profesori, diaconi, profeți și conducători.

Bazându-se pe raportul Comitetului pentru Cercetări Biblice, Comitetul Executiv al Diviziunii Inter-Europene recomandă hirotonirea femeii pentru slujirea pastorală, luând în calcul posibilitatea aplicării acesteia potrivit cu nevoile locale.

Preluare de pe site-ul: www.eud.adventist.org/news/ din 12.11.2013


Din ce în ce mai multe Diviziuni ale Bisericii Adventiste fac recomandări pentru Comitetul de Studiu al Hirotonirii (TOSC)           

Biserica noastră se află într-un proces amplu de studiere a teologiei hirotonirii care va dura în total cinci ani. Acest studiu urmează să stabilească bazele biblice ale hirotonirii și să ofere o perspectivă scripturistică privind hirotonirea femeii. Fiecare dintre cele treisprezece Diviziuni ale Bisericii Adventiste trebuie să pregătească o recomandare proprie, pe care să o înainteze Comitetului pentru Studierea Teologiei Hirotonirii (TOSC).

Biserica Adventistă la nivel mondial nu hirotonește femei ca pastori, dar, în ultimul timp, câteva Uniuni au trecut peste hotărârea generală a bisericii și au hirotonit femei pentru slujba pastorală.

Diviziunea America de Nord a făcut deja recomandarea ca femeile să fie hirotonite ca pastori. Diviziunea Inter-Europeană, cu sediul la Berna, în Elveția, (n.r. din care face parte și România) a emis o declarație prin care va recomanda comitetului că există loc (there is room) pentru ca biserica să hirotonească femei.

Un purtător de cuvânt al Diviziunii Africa de Sud - Oceanul Indian, cu sediul în Pretoria, Africa de Sud, a transmis printr-un e-mail că: „Măsurile luate de către Comitetul Diviziunii au susținut poziția împotriva hirotonirii femeilor ca slujitori ai Evangheliei” și că, „în absența unei descoperiri biblice clare, modelul și practica deja stabilite trebuie susținute”.

Diviziunea Trans-Europeană, cu sediul în St. Albans, Anglia, a transmis că va recomanda ca slujirea pastorală să fie „inclusivă”, fără distincție privind sexul.

Diviziunea Pacificul de Sud, cu sediul în Australia, a declarat că nu se observă niciun principiu scripturistic care ar putea fi un impediment pentru hirotonirea femeilor.

Programul de cinci ani pentru studierea teologiei hirotonirii a fost stabilit la Sesiunea Conferinței Generale din anul 2010.  Fiecare dintre cele 13 Diviziunii ale bisericii și-a format propriul Comitet de Cercetări Biblice care are misiunea de a pregăti un raport. Responsabilii bisericii au promis că la Sesiunea Conferinței Generale din anul 2015 va fi prezentat un raport complex privind această chestiune.

Preluare de pe site-ul: www.news.adventist.org din 3 decembrie 2013


Misionar adventist ucis în Belize           

Un misionar adventist, care fu­sese dat dispărut pe data de 24 decembrie, a fost găsit mort în a doua zi din acest an. Brian Townsend avea 64 de ani și era originar din Canada. „Suntem siguri că avem de-a face cu o crimă”, a declarat un ofițer de poliție din Belize. Cercetările sunt în desfășurare pentru identificarea autorilor și pentru determinarea cauzelor acestui gest sângeros. Au fost deja identificate două persoane suspecte de săvârșirea acestei crime.

Brian Townsend a plecat din Canada în Belize pentru a ajuta la construirea unui liceu al Bisericii Adventiste. „Făcea o mulțime de lucruri și era implicat în mai multe proiecte”, a spus fiul său, Kory Townsend. „Sunt puțini oameni care își duc la îndeplinire cu atâta pasiune visurile și țelurile pe care le au, ca tatăl meu. Pentru el, adven­tismul și misiunea nu erau un simplu proiect, ci un stil de viață.”

„Îndreptăm gândurile și rugăciunile noastre către cer pentru familia lui Brian. El a investit mult din energia sa în acest proiect din Belize. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat Mark Johnson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Canada.

Belize este o țară din America Cen­trală, cu o populație ce depășește 330 000 de persoane. Biserica Adventistă este prezentă în Belize încă din 1929, iar în prezent numără 29 000 de credincioși care se închină în 75 de biserici. Biserica Adventistă deține în Belize 21 de școli primare, 3 licee, o școală de meserii și o clinică.

Joomla SEF URLs by Artio