Tipărire

Info Curier - aprilie 2013

Scris de Info Curier on .

Un Curier cu surpriză

Având în vedere importanța mu­zi­cii în viața creștină, Curierul Adven­tist a pregătit un număr special având ca temă „Creștinul și muzica”. Astfel, acest număr al revistei prezintă, în mai multe pagini, diferite aspecte ale mani­fes­tării muzicale în Biserica Adventistă.

Totodată, redacția Curierului a pre­gătit și o surpriză pentru cei care sunt abonați la revistă. Astfel, în luna apri­lie, toți abonații primesc gratuit îm­preună cu revista o broșură scrisă de Ellen White despre muzică. Broșura, care se numește tot Creștinul și mu­zica, este o compilație realizată din mai multe scrieri ale lui Ellen White. Aceasta reunește într-o sin­gură lucrare mai multe declarații despre modul în care ar trebui să se des­fă­șoare acti­vi­ta­tea muzicală în biserică și în viața creș­tinului. Cei care nu au abo­nament la Curierul Ad­ven­tist vor putea cum­păra această lucrare din librăriile Edi­turii Viață și Sănătate.

Redacția revistei Cu­rie­rul Adventist a dorit ca, atât prin revistă, cât și prin broșură, să reafirme faptul că muzica adevărată Îl înalță întotdeauna pe Dum­­nezeu și îi apropie de El pe cei care o cântă sau o ascultă.

Redacţia revistei Curierul AdventistDonaţii pentru arhiva Curierului

Redacția revistei Curierul Ad­ven­tist a început un proces de consolidare a arhivei revistei oficiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Ca urmare a verificărilor făcute, a reieșit nevoia îmbogățirii acestei arhive, în special cu numere apărute în trecutul mai în­depărtat. Pe această cale, adresăm tuturor cititorilor invitația de a ne ajuta în acest demers. Sunt așteptate contribuții atât pentru revista în limba română, cât și pentru cea în limba maghiară. Aceia dintre dvs. care pot să doneze reviste sunt rugați să contacteze direct redacția, sunând la 0742 106 820 sau scriindu-ne la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. De asemenea, scri­sorile dvs. sunt așteptate la adresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 38-38A, Voluntari, jud. Ilfov, cod 077190, cu specificația pentru Curierul Adventist.


Conferinţe biblice susţinute de studenţi ITA în Republica Moldova

În perioada 1-17 februarie 2013, un grup de nouă studenți ai Institutului Teologic Adventist, însoțiți de pastorul Benjamin Stan, capelan, au susținut un program de 19 conferințe biblice în Republica Moldova. Programul a fost realizat în urma colaborării dintre In-stitutul Teologic Adventist şi Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste din Republica Moldova, alături de organizațiile Quiet Hour și Share Him, care coordonează astfel de programe în mai multe țări.

Această experiență le oferă stu­den­ților o viziune mai clară despre mi­siunea globală a bisericii, fiind un element important în pregătirea lor ca viitori lucrători pentru Dumnezeu.

Timpul petrecut în Moldova a fost scurt, cele 18 zile aducând multe ocazii în care toți cei implicați în program L-au văzut pe Dumnezeu la lucru. În fiecare seară, aproximativ 85 de persoane au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu și au răspuns apelului de a-L urma pe Dum­nezeu. Echipa din România a fost binecuvântată și de implicarea mem­bri­lor din bisericile locale. Astfel, în fiecare seară, întâlnirile erau trans­for­mate în ocazii de sărbătoare. Proiectul s-a încheiat cu un moment special în care cinci persoane au făcut legământ cu Dumnezeu prin botez, iar alte 51 de persoane se pregătesc pentru un astfel de eveniment în viitor.

Menționăm că, în fiecare an, stu­den­ții Institutului Teologic Adventist sunt implicați în mai multe proiecte misionare, inclusiv proiecte de mi­siu­ne externă. Două proiecte care se desfășoară în fiecare an sunt Youth Challenge și Share Him. Primul este un program de colportaj desfășurat în Canada, al doilea fiind un program de prezentări biblice desfășurat până acum în Filipine, Nicaragua, Camerun, Madagascar, Venezuela, Malaysia, Tan­zania și Uganda. Următoarea destinație pentru anul 2013 este Rwanda. 

Emanuel A. Sălăgean, şef Birou Promovare, Institutul Teologic Adventist.


 

O nouă întâlnire AFDMC

 

Comitetul de conducere al Aso­ciației Foștilor Deținuți pe Motive de Conștiință (AFDMC) invită mem­brii AFDMC la Convenția din 31 mai – 1 iunie ce va avea loc la Bise­rica  Ad­ventistă Bacău Centru (strada Energiei nr. 23, Bacău). Pentru mai multe detalii, puteți suna la numărul de telefon 0744 513 124. 


Joomla SEF URLs by Artio