Tipărire

Mă rog ca toți să fie una

Scris de Marian Mihai on .

      Amicus tineri
   Mihai Brașov ¦ AMiCUS
 
    Una dintre cele mai mari filiale AMiCUS din România, AMiCUS București, are multe avantaje și satisfacţii, însă și multe provocări. Să explic.

Înființată imediat după Revoluția din ’89, Asociația AMiCUS București a cunoscut o dezvoltare continuă și neîntreruptă, adunând studenți din toată țara, veniți în cel mai mare centru universitar din România (doar Universitatea București, Politehnica și ASE-ul au împreună un număr de 80 000 de studenți. Universitățile de stat și cele particulare sunt în număr de 44). Întâlnirile se desfășurau în diferite biserici din București până când noul sediu al Conferinței Muntenia a devenit locul oficial de întâlniri.

Amicus tineri 3Devenind neîncăpător, noul sediu (și cel actual) a fost oferit de Biserica Grant, un spațiu de la mansarda bisericii adaptat nevoilor studenților. De atunci, întâlnirile de „la Mansardă” au devenit principala activitate a filialei București.

Întâlnirile se desfășoară marți seara (când studenții vin să se roage, să cânte, să studieze Cuvântul și să interacționeze pe diverse teme de interes), vineri seara (când în general este împreună cu noi un invitat special), sâmbătă seara (moment în care activitățile sunt din cele mai diverse: seri culturale, seri de jocuri, seminare, concerte etc.) și, în sezonul cald, duminica, pentru activități sportive. Sâmbăta dimineața, studenții merg în cele 18 biserici din oraș, fiecare unde este integrat, după darurile și disponibilitatea lui. De anul acesta, s-a mai organizat un grup de studenți care se întâlnesc la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu”, studenți care locuiesc în căminul de aici.

Amicus tineri 4La întâlnirile obișnuite AMiCUS, se adaugă câteva proiecte interesante:

- aiQ, un proiect cultural care are scopul dezvoltării public speaking-ului printre studenți, se desfășoară lunar la Casa de Cultură a Studenților din București. Ajuns la a XIV-a ediție, aiQ a adunat în jurul lui studenți ai asociației și prietenii lor, cât și multe personalități foarte cunoscute în mediul românesc al discursurilor publice;

- Zi de Bine. Acest bine cunoscut proiect mondial a fost coordonat la nivelul orașului București de către Asociația AMiCUS, bucurându-se întotdeauna de o frumoasă colaborare și încurajare din partea administrației orașului. Mii de adulți și copii s-au putut bucura de creativitatea și buna dispoziție a studenților care s-au implicat mereu cu toată inima și resursele;

- Seri ami Culturale, Satul biblic și Muzeul Crucii, Urmează-mă, Măr-țișor, Workshop de cadouri, vizite la Grădinița de Hipoacuzici, Centrul de copii „Înger Alb”, Centrul de copii „Mia’ s Children”, Centrul pentru tineri cu dizabilități Văratec, Penitenciarul Jilava, Penitenciarul Rahova, Concerte de colinde, Concerte de Paște, Seminare în universități, Tabere de vară/iarnă, tabere itinerante, excursii internaționale, plantări de copaci etc. – sunt proiecte constante ale studenților din București, care se bucură de toate oportunitățile oferite de acest oraș.

Amicus tineri 2Mulțimea studenților adventiști veniți la studii în București (aproximativ 400 în ianuarie 2015) face imposibilă întâlnirea tuturor, așa că la întâlnirile regulate se adună un maxim de 120 de studenți. Provocarea și dorința noastră este de a implica un număr cât mai mare de tineri în activitățile organizate și de a crea proiecte în domenii cât mai diverse.

În București, o provocare o constituie și distanțele mari pe care studenții trebuie să le parcurgă până la locul întâlnirilor. Există însă și momente când se fac întâlniri în diferite zone ale orașului. O altă provocare este diversitatea culturală destul de mare a studenților veniți din toate zonele țării, însă aceasta este și o binecuvântare atunci când ideile se adună de peste tot. Putem spune că AMiCUS București reprezintă o miniatură a Bisericii Adventiste din România, iar acest lucru ne onorează!

Amicus tineri 5În final, aș dori să vă las în compania unui verset care pe mine mă motivează. Consider că cea mai dificilă exprimare a dragostei este unitatea. Probabil de aceea Mântuitorul S-a rugat atât de arzător: „Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume. Și Eu Însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr. Şi Mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:18-21)

Pentru cei care doresc să ne cunoască mai bine sau să ne contacteze, ne pot găsi aici:

 

https://www.facebook.com/amicusb/

 

https://www.facebook.com/groups/amicusb/

 

https://www.facebook.com/aiQestions

 

 

   

Mihai Brașov este capelan AMiCUS București.

 

Joomla SEF URLs by Artio