Tipărire

„Infractorul” cerului: femeia

Scris de Marian Mihai on .

George Uba ¦ Căminul Adventist

      Imagini Page 21 Image 0001Poate fi o parabolă, deși știu că o mare parte din acest tablou s-a întâmplat în realitate. Era momentul unei cununii religioase. Pastorul destinat să descopere câteva înțelesuri ale rostului unui mariaj cu semnificație cerească s-a ridicat  cu o privire îngrijorată, și-a rotit ochii speriați prin toată sala și a făcut un anunț de panică:

„Stimată audiență, deși nu aș vrea să umbresc acest eveniment fericit, sunt informat că printre noi s-a strecurat un infractor periculos, care nu intră în tiparele obișnuite ale manifestării penale. Are o forță de invidiat și este capabil să se lupte cu cei mai puternici inamici, nefiind învins până acum. După datele pe care le am, este dat în urmărire de cei mai pregătiți spioni și agenturi, nevăzuți vreodată de ochii noștri. Nu aș dori să intrați în panică și nici să ieșiți din sală speriați, căci intrusul nu se demască în mulțime. Nu are arme de foc și nici arme albe. Are priviri și vorbe îngerești, cu care te supune imediat și nici nu-ți dai seama că poate fi un pericol planetar. Și în alte dăți, ca și de data aceasta, a ales să intre într-o biserică, pentru a avea o acoperire perfectă. Are o privire inocentă, senină și chiar luminoasă. Cine  ar putea să-și dea seama că în această persoană stă o putere imensă de distrugere, din cauza unei voințe și a unei tenacități inegalabile.”  Un diacon de sală s-a apropiat de amvon și i-a dat pastorului un bilet, pe care acesta l-a despăturit încet și solemn, ca după un ritual planificat. O tăcere de taină acoperea întreaga sală.

„Deși știu că infractorului nu-i va plăcea să fie demascat, am primit acum câteva secunde și numele persoanei incriminate. S-ar putea să fie cunoscut unora dintre dumneavoastră, dar vă rog să vă păstrați calmul.  O voi ridica în picioare. Această persoană este... soția mea!” 

............................................................................................................

George Uba este pastor și președinte al Asociaţiei „Ridică-te și umblă”. 

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist.

Joomla SEF URLs by Artio