Tipărire

Fii o pildă!

Scris de Marian Mihai on .

Cristian Toma ¦ Amicus

Mai 2016 Page 20 Image 0003Mai 2016 Page 20 Image 0002Filiala AMiCUS Arad este una dintre cele trei filiale din Conferinţa Banat. Mottoul nostru este textul din Psalmii 91:11: „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.” Avem nevoie de ajutorul Tatălui nostru ceresc, care Îşi trimite îngerii Săi păzitori pentru studenţii noştri şi îi ocroteşte de uneltirile celui rău.

În acest an ne-am putut bucura de multe activităţi desfăşurate în filiala noastră. Săptămânal avem activităţi sportiv-recreative. Capela AMiCUS este o întâlnire săptămânală de studiu şi rugăciune, la care avem invitaţi speciali. După întâlnirile de la capelă, avem repetiţii de cor sau de orchestră de clopote. Mai 2016 Page 21 Image 0004La începutul anului universitar, am avut o întâlnire între filialele Conferinţei Banat la Centrul de Tineret de la Nadăş. A fost o ocazie potrivită pentru a discuta proiectele comune, valorile care ne unesc şi pentru a face planuri misionare eficiente şi adaptate mediului universitar. S-a simţit prezenţa lui Dumnezeu în devoţionalele prezentate, în proiectele expuse, în predica din Sabat şi în discuţiile purtate uneori până la miezul nopţii. Au fost zile de îmbogăţire spirituală, motivaţională, s-au legat prietenii şi s-au pus ţinte înalte de atins prin puterea lui Dumnezeu.

Mai 2016 Page 21 Image 0006Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, am avut câteva acţiuni:

»   Binefacere– vizită la orfelinat şi oferirea de jucării şi alimente.

»   Flash mobul.Corul mixt al Asociaţiei Studenţeşti AMiCUS i-a surprins, în data de 12 decembrie, pe cei prezenţi în Atrium Mall Arad cu un flash mob, organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Tinerii au cântat colinde care au încălzit inimile ascultătorilor, fiind apreciaţi pentru interpretarea deosebită. Pe lângă „surpriza sonoră” plăcută, cei prezenţi cu această ocazie au primit şi câte un cadou din partea tinerilor de la AMiCUS Arad. Spectatorii au fost impresionaţi de gestul lor. Dorim ca bunul Dumnezeu să lucreze la inima şi mintea lor prin cărţile date.

»   Proiectul Vizitarea bisericilor mici aduce multă bucurie atât studenţilor, cât şi bisericilor vizitate.

»   Proiectul Zi de bine este o zi specială în care studenţii, alături de alţi tineri, se implică în diverse acţiuni misionare.

Mai 2016 Page 21 Image 0005O altă activitate care ne încântă este vizitarea altor filiale AMiCUS. Luna aprilie i-a adus pe studenţii din filiala AMiCUS Ploieşti în vizită la Arad. Într-un alt weekend al aceleiaşi luni, studenţii din Arad i-au vizitat pe colegii lor din Timişoara.

Pentru grupa de studenţi din filiala AMiCUS Arad, rămâne o provocare frumoasă cea prezentată de apostolul Pavel în 1 Timotei 4:12 – „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie!” Nu e uşor să fii o pildă pentru ceilalţi. E nevoie de curaj şi de putere de sus.

După opinia apostolului Pavel, oamenii nu trebuie judecaţi după vârsta lor. Tinerii au nevoie de un model, ca apoi, la rândul lor, şi ei să fie un exemplu pentru ceilalţi tineri de vârsta lor.

Studenţii sunt chemaţi să fie o pildă în:

»   Vorbire – atât cea publică, cât şi cea particulară.

»   Purtare – o pildă în modul de viaţă: alimentaţie, încrederea în Dumnezeu.

»   Dragoste – orice acţiune pe care o facem, dacă nu este însoţită de dragoste, nu are valoare.

»   Credinţă – privind la convingerea neclintită în Dumnezeu şi la experienţele făcute cu El, lucrul acesta determinându-i şi pe alţii să se încreadă în Dumnezeu.

»   Curăţie – atât în biserică, precum şi în afara ei, studenţii să aibă o moralitate impecabilă.

Mai 2016 Page 21 Image 0003Domnul a găsit în Timotei o persoană pe care El o putea transforma şi modela pentru locuirea lăuntrică a Duhului Sfânt. Dumnezeu îi va folosi și pe tinerii de azi, aşa cum l-a folosit pe Timotei, dacă se vor supune călăuzirii Sale.

Este privilegiul vostru de a fi misionari ai lui Dumnezeu. El vă invită să lucraţi pentru colegii voştri. Căutaţi-i pe cei care ştiţi că sunt în pericol şi, în iubirea lui Hristos, căutaţi să îi ajutaţi. Cum Îl vor cunoaște ei pe Mântuitorul? Numai dacă vor vedea virtuţile Lui în urmaşii Săi.

Poate tu eşti singura persoană prin care cei din jurul tău Îl pot cunoaşte pe Dumnezeu. „Trăieşte în aşa fel încât cei ce te cunosc pe tine, dar nu-L cunosc pe Dumnezeu, să-şi dorească să-L cunoască pe Dumnezeu doar pentru că te cunosc pe tine.” 

Cristian Toma este capelan AMiCUS Arad.

Joomla SEF URLs by Artio