Tipărire

Mesajul cu privire la criza refugiaților

Ted Wilson ¦ De la inimă

ADRESAT DE PREȘEDINTELE CONFERINȚEI GENERALE, ÎN DATA DE 27 APRILIE 2016, DIVIZIUNILOR ȘI INSTITUȚIILOR BISERICII MONDIALE

Dragi colegi, 

Ted NC Wilson PortraitÎn ultimele luni, cu îngrijorare, am fost martorii mișcării masive a refugiaților din Siria și Irak și a eforturilor lor de a ajunge în Europa. Această zonă nu este singura parte a lumii în care sunt persoane refugiate sau strămutate. Conflictele de toate felurile cresc, amenințând pacea și siguranța a mii și chiar milioane de oameni.

Diviziunile Trans-Europeană și Inter-Europeană, împreună cu ADRA și ASI Europa, au realizat o activitate demnă de remarcat în Europa, suplimentându-și eforturile pentru a ajuta la îndeplinirea nevoilor refugiaților care au trecut pe teritoriile lor. 

Un grup de planificare a propus ca biserica să aibă un Sabat mondial al refugiaților, pentru a scoate în evidență situația atâtor oameni și pentru a ne conștientiza cu privire la responsabilitatea noastră, în calitate de creștini adventiști, de a interveni și de a ajuta.

Această zi a fost planificată pentru Sabatul din 18 iunie și a fost votată de Comitetul Conferinței Generale și de către participanții la întâlnirea din primăvară. Vă încurajez cu tărie să transmiteți informații cu privire la accentul pus pe această zi către Uniuni, Conferințe și, în final, către bisericile locale. Biserica mondială va beneficia de pe urma conștientizării cu privire la modul în care trebuie să răspundă în astfel de situații, care, cu siguranță, se vor înmulți pe măsură ce ne apropiem de revenirea Domnului Isus.

Cunosc faptul că revista Adventist World pregătește un număr special pentru luna iunie cu privire la refugiați. Aceasta va fi o resursă valoroasă pentru această zi din calendarul bisericii noastre. De asemenea, vă vor fi transmise și alte resurse.

În timp ce răspunsul nostru la aceste evenimente dificile ne oferă ocazia să ducem mai departe misiunea lui Hristos către cei prinși în aceste circumstanțe extrem de dificile, este deja demonstrat faptul că actele de bunătate atrag oamenii la Dumnezeul pe care Îl slujim. Vreau să fac un apel la acțiune în rândul membrilor noștri, cu privire la această situație – să ne unim în rugăciune pentru cele 120 de milioane de refugiați și persoane strămutate din întreaga lume. Să ne cercetăm răspunsul și atitudinea noastră de creștini față de aceste grupuri. 

Ținând cont că acest Sabat special a fost programat recent în calendarul bisericii noastre, vreau să mă asigur că ați luat la cunoștință de aceste planuri. Dumnezeu să binecuvânteze biserica, în timp ce participăm la acest demers.

Al vostru în Hristos, 

Ted N. C. Wilson

Joomla SEF URLs by Artio