Tipărire

Comunitatea Rădești

Radesti exteriorAşezată pe meleagurile uimitoare ale Argeşului, de care sunt legate și începuturile mişcării adventiste în România, Biserica Rădeşti se înalţă pe un platou înconjurat de dealuri încărcate de pomi fructiferi, fiind o adevărată cetăţuie ce pulsează de viaţă, marcată de evenimente.

Impresionantă este generozitatea spaţiului – peste 2 500 m2. Grădina din faţă, cu aranjamente florale şi arbori cu frunza mereu verde, conferă locului eleganță și o frumuseţe unică, iar spațiul din spatele clădirii este destinat parcării.

 Cu toate că este o clădire modernă, construită recent, „biserica vie” a Rădeştiului are un trecut încărcat de istorie. Încă din 1941 existau aici câteva familii care au îmbrăţişat solia adventistă. Primul lăcaş de cult a fost construit în 1949, în localitatea învecinată, Stâlpeni. După finalizarea lucrărilor, la o săptămână, a avut loc o cununie religioasă şi, imediat după aceea, clădirea a fost confiscată şi transformată în Punct de documentare politico-ideologică a Partidului Comunist, urmând să fie retrocedată abia după Revoluţie, în 1991. În această perioadă, biserica a funcţionat în diverse locuri, mai ales în casele fraţilor. În 1974, s-a achiziţionat Casa de naşteri din dealul Rădeştiului, care a fost transformată în casă de închinare. Unii membri au amintiri legate de acest loc în care s-au născut de două ori: când au văzut lumina zilei pentru prima dată, la naştere, şi când au văzut „lumina adevărului”, a doua oară, la botez.

Radesti interior 2Achiziţionarea terenului, în 1999, în vederea construirii unei clădiri noi pentru biserică a fost un act de credinţă din partea Conferinţei Oltenia, într-o vreme în care resursele financiare erau limitate. Ceea ce se vede azi este rezultatul dedicării, hărniciei şi sacrificiului membrilor bisericii aflaţi în ţară sau în străinătate.

Încă de la inaugurarea lăcaşului de cult, din 2009, biserica se bucură de prezenţa musafirilor şi de programe diverse, proiecte de misiune, cum ar fi distribuirea de literatură din casă în casă, şi proiecte sociale constând în construirea de locuinţe pentru familii sărace neadventiste.

 Ne dorim împlinirea textului din Efeseni 2:21 – „În El, toată clădirea bine închegată, creşte ca să fie un templu sfânt în Domnul.” Alături de celelalte biserici adventiste, continuăm să ne unim efortul în transmiterea întreitei solii îngereşti către lume, în acest ultim ceas al istoriei. 

 Adrian Butuc, pastor, districtul Curtea de Argeș, Conferința Oltenia.

Joomla SEF URLs by Artio