Tipărire

Comunitatea Micălaca

   Imagini Page 15 Image 0003Pe vechea vatră a așezării cartierului Micălaca din Arad, în imediata vecinătate a Mureșului, încă din anii1899–1900, pastorul misionar Huenergardt a semănat mesajul adventist, fiind primul misionar AZȘ în această zonă.

Numele „Micălaca”  vine, probabil, de la perimetrul administrativ restrâns al acestei zone mărginite de frontiere naturale, cum este pădurea de la marginea localității și, evident, râul Mureș, ajungându-se astfel la denumirea de „loc mic” – „Micălaca”. Și astfel, într-un loc fertil, pădurea pe de o parte, și malurile umbroase ale râului Mureș pe de altă parte, unde micălăcenii practicau vechea îndeletnicire de transportatori de materiale lemnoase, vor apărea și primii așteptători.

Primul adventist din localitatea Micălaca este Mitru Gherman, în casa căruia până în anul 1929 s-au desfășurat serviciile de închinare. În același an, se cumpără un teren pe strada Renașterii nr. 63, pe care se construiește o Casă de rugăciune.

În anul 1932, din cauza inundaților provocate de Mureș, casa este distrusă și se reconstruiește alta, în care credincioșii se vor aduna până în anul 2000. Timp de aproape 70 de ani, în acest loc biserica s-a dezvoltat, s-a maturizat. Clădirea a fost amenajată, extinsă și tot aici s-au făcut planuri pentru reconstrucția unei noi biserici.

Imagini Page 15 Image 0004În anul 1997, s-a cumpărat terenul de pe stra­da Voinicilor nr. 29, iar în 12 mai 1998 au început săpăturile pentru fundația noii clădiri. În anul 2003, s-au încheiat lucrările, dar primul serviciu religios în noua locație are loc în 26 octombrie 2000. Data de 31 mai 2003 va marca serviciul religios de sfințire a noii biserici.

În prezent, peste 100 de membri și aparținători transmit în zonă mesajul speranței. Într-o lume care nu mai știe sau chiar nu mai poate să spere, este nevoie de reclădirea speranței. Prin proiectele misionare, umanitare, sociale, educative desfășurate în cartier și în municipiul Arad, prin preocuparea de a conserva tradițiile locului, prin respectul pe care-l manifestăm față de generațiile înălbite de trecerea anilor și, mai ales prin respectul față de valorile creștine, nu facem altceva decât să păstrăm vii rădăcinile noastre. Speranța are nevoie de un trecut de care să-și amintească și de un viitor spre care să tindă. Ne dorim ca, prin tot ceea ce facem, să contribuim la transmiterea acestui mesaj al speranței.

Emil Jigău, pastor în districtul Arad II.

Joomla SEF URLs by Artio