Tipărire

Comunitatea Leamna de Sus

Leamna de susUndeva, nu departe de Cetatea Băniei, străjuită de curgerea lină a Jiului şi de o splendidă pădure ce creează un decor pitoresc, se află Biserica Adventistă Leamna de Sus. Încă din anul 1930, aşteptătorii olteni de aici privesc spre ziua când Îl vor vedea cu ochii lor pe Domnul.

Vestea aceasta a fost adusă pentru prima oară în sat de Ilie Tudor. Clădirea actuală a fost ridicată odată cu cedarea terenului de către Toma Constantin, în anul 1937. De atunci, biserica a continuat să crească mereu, adunând în grânarul cerului oameni foarte diferiţi, dar deosebit de frumoşi la chip şi caracter.

Duhul Sfânt a revărsat aici talente fără măsură: voci încântătoare, cor de tineri, orchestră de mandoline, acordionişti, chitarişti, fanfarişti, constructori, apicultori, grădinari, crescători de animale, dar şi absolvenţi de conservator, profesori, un medic, o economistă, un angajat al Editurii Viaţă şi Sănătate, un pedagog al Liceului Adventist din Craiova şi mai multe persoane care lucrează în cadrul Spitalului de pneumo­ftiziologie din localitate. Cu toţii contribuie la crearea unei atmosfere de căldură sufletească, de armonie spirituală şi dragoste frăţească. Mici şi mari, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni radiază în jur bucuria închinării, cântecul şi rugăciunea, la care se adaugă cu mărinimie spiritul misionar.

De mai mulţi ani, în fiecare după-amiază de Sabat, o grupă de credincioşi pornesc în călătorii misionare prin satele fără prezenţă adventistă, împărtăşind experienţa convertirii lor, oferind cărţi sau rugându-se cu cei care doresc acest lucru. Din anul 2014, într-o zonă rurală, în Leamna de Jos, unde nu avem biserică, funcţionează o grădiniţă adventistă care acum numără 10 copii. În şase ani, biserica din Leamna de Sus a crescut cu 14%. Numai în anul 2015 s-au adăugat 9 persoane, biserica ajungând acum la 66 de membri.Leamna de sus 1

Oare cui am putea să-I mulţumim pentru bunătăţile şi minunile pe care Domnul le face în mijlocul nostru de atâta vreme? Cu o şi mai mare umilinţă, cu un şi mai adânc simţământ de nevrednicie, dar în acelaşi timp cu o mai mare dragoste şi cu un mai mare zel misionar, dorim să lăudăm şi să preamărim Numele Celui care a murit pentru mântuirea tuturor oamenilor, care a înviat şi va veni ca să ne ia în slavă.

Ciprian Crăciun, pastor în districtul Leamna de Sus.

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea Leamna de Sus, comuna Bucovăţ, judeţul Dolj.

Adresa de facebook: azs.leamnadesus

Joomla SEF URLs by Artio