Tipărire

Speranța, misiunea noastră!


centrul mediaTrăim într-o lume debusolată, înstrăinată, însingurată și departe de Dumnezeu. Păcatul a făcut ravagii timp de milenii și efectele se văd din ce mai mult. Există din ce în ce mai multă necredință și din ce în ce mai multă nesiguranță. Se împlinesc cuvintele Mântuitorului: ”Oamenii își vor da sufletul de groază în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate.” Luca 21,26

Pentru acest timp al înstrăinării și al nesiguranței extreme, Dumnezeu a pregătit mijloace speciale, pentru ca oamenii să poată regăsi speranța și să-și recapete încrederea în El. Radioul si televiziunea au fost pregătite din timp de Dumnezeu, pentru ca Evanghelia să poată ajunge nestânjenită până la cei mai greu de abordat oameni. În singurătatea casei, nevăzuți și neștiuți de nimeni, oamenii pot avea ocazia să asculte Cuvântul lui Dumnezeu. Mulți fac experiența aceasta și mărturisesc cu bucurie apoi că, dacă n-ar fi fost Speranța TV sau Radio Vocea Speranței, ei ar fi fost pierduți.

Misiunea noastră, a celor ce lucrăm în Centrul Media Adventist, este să oferim oamenilor înstrăinați, celor bolnavi, care nu pot ajunge la biserică, nehotărâți, supărați pe semenii lor, mesajul Evangheliei. În aceste câteva pagini de revistă vom încerca să vă arătăm câte ceva din ceea ce facem și modul în care lucrează Duhul lui Dumnezeu prin aceste mijloace.

Valeriu Petrescu, director general, Centrul Media Adventist


DIN ISTORIA CENTRULUI MEDIA ADVENTIST

Radio Vocea Speranței este afiliat rețelei mondiale Adventist World Radio, înființată în anul 1971, care transmite programe în întreaga lume, în 80 de limbi, ajungând la peste două treimi din populația globului.

Radio Vocea Speranţei a fost înfiinţat în anul 1992 şi a început să emită în București din luna aprilie 1994. Astăzi, după aproape 18 ani de existenţă, programele radio Vocea Speranţei sunt transmise din 54 de stații teritoriale. Dintre acestea, 45 sunt staţii proprii, iar în nouă localități timpul de emisie este închiriat. Dintre cele 45 de staţii proprii, 40 au timp de emisie de 24 de ore pe zi, iar cinci emit de la două până la 18 ore pe zi.

Speranța TV este afiliată rețelei de televiziune Hope Channel, lansată oficial în anul 2003, care cuprinde 13 canale mondiale. În România, Speranța TV are o istorie relativ scurtă: la începutul deceniului, în studioul de producție Hope Media erau realizate documentare și emisiuni difuzate pe alte canale TV. Pe data de 2 septembrie 2002 a fost lansată emisiunea „În Centrul Atenției” pe Realitatea TV. În anii 2004-2005 a fost construit și a început echiparea unui centru de producție și a apărut ideea înființării unui canal propriu de televiziune. Prima zi de emisie a noului post, Speranța TV, a fost 30 aprilie 2007, la ora 18.00. Valorile pe care le promovăm sunt speranța, libertatea, încrederea în puterea credinței de a înnobila existența umană.

 

EMISIUNI CARE POT SCHIMBA LUMEA

Speranța TV și Radio Vocea Speranței înseamnă un mesaj transmis oamenilor, un mesaj de speranță pe care numai Cuvântul lui Dumnezeu îl poate aduce în lumea noastră framântată de crize personale și colective. De aceea, programele și emisiunile noastre sunt gândite cu scopul de a-i ajuta pe cei care ne urmăresc să se apropie de sursa de viață pe care Evanghelia o promite.

Grila de programe a postului Speranța TV are aproximativ 45 de emisiuni, numărul lor fiind ușor diferit de la un trimestru la altul. Săptămânal, Speranţa TV are 23 ore şi jumătate de transmisii în direct, aceasta însemnând că, din șapte zile pe săptămână, producţia live reprezintă aproape o zi. Emisiunile realizate în direct sunt: „Perspective”, „Viața la Superlativ”, „Citind printre rânduri”, „Starea de bine”, „E bine să știi”, „Vremea întrebărilor” și „Apelul de noapte”. Emisiunile Speranţa TV acoperă o paletă foarte largă, aproape completă, de subiecte: emisiuni pentru copii („Exploratorii”, „Vreau să cânt”, „Povestea din cufăr”, „Parker’s Puzzle”), pentru tineri („Ora de religie”, „Academica”, „Labirint”, „Blitz”), pentru familii („Unul pentru altul”, „Album de familie”), de sănătate („Starea de bine”, „ABC-ul Sănătății”, „Salvează-i viața!”, „Poftă bună”), de consiliere („E bine să știi”, „Apelul de noapte”), de actualitate creştină („Lumea religiosă azi”, „Dialog pe scara Richter”), de cultură („Poezia Speranței”, „Dincolo de cuvinte”, „Amadeus”), etnice („Dialog”), de experienţă creştină („Jurnal de credință”), sociale („Din toată inima”), emisiuni din viaţa bisericii („Biserica în acțiune”).  În fiecare an sunt filmate și difuzate circa 20 de evenimente muzicale și peste 200 de piese noi se adaugă în arhiva Speranța TV și Radio Vocea Speranței. Muzica difuzată la Speranța TV este înregistrată în studioul Radio Vocea Speranței și poate fi ascultată și la radio.

Radio Vocea Speranței, cu o experiență de peste 18 ani, are emisiuni consacrate care au fidelizat de-a lungul timpului un număr mare de ascultători. Odată cu apariția televiziunii, câteva dintre producțiile radio au fost preluate sau adaptate și pentru Speranța TV. Emisiunile sunt realizate în studiourile din București și apoi sunt retransmise de stațiile locale. Există și câteva emisiuni realizate de studiorile din țară: Cluj, Constanţa, Braşov şi Timişoara. Staţiile din Cluj şi Braşov realizează emisiuni în limba maghiară, care se difuzează local. Stațiile locale au corespondenți care trimit săptămânal informații din zonă.

La București sunt realizate 60 de titluri unice săptămânale de emisiuni şi rubrici, care acoperă, ca și la Speranța TV, o gamă largă de subiecte. Sunt povești pentru copii, emisiuni pentru tineri („Lecția de viață”, „Tinerețea e o artă”), emisiuni culturale („Tableta culturală”, „Consonanțe lirice”, „Revelații contemporane”), de interes general, economice („Buletin economic”), legislative („Buletin legislativ”), de consiliere psihologică („Timp cu familia”, „Călători prin viață”), de educație („Anii de acasă”, „Educație pentru viață”) și nu în ultimul rând emisiunile spirituale („Tu hotărăști”, „Destinații”, „Sola Scriptura”, „Împliniri”, „Școala Cuvântului”) și predici.

Mai mult decât a îmbunătăți calitatea vieții pe acest pământ, ne dorim ca inimile celor care ne urmăresc să fie atinse de Duhul Sfânt și viața veșnică să fie darul acceptat de fiecare în parte. Vă invităm să fiți, alături de noi, voci ale speranței, împărtășind cu cei apropiați modalitățile prin care Speranța TV și Radio Vocea Speranței pot fi recepționate.

Cristina Ișvan, redactor șef Speranța TV și Radio Vocea Speranței

SEARCH: SPERANTA ONLINE

Numărul utilizatorilor de Internet crește de la an la an, generațiile tinere preferînd, adesea, să petreacă timpul mai degrabă în fața monitorului decât în fața televizorului. De aceea, avem în vedere și dezvoltarea online, într-un spațiu care permite o mai mare flexibilitate în comunicare și interacțiuni mai frecvente cu publicul nostru țintă.

Pe site-urile www.sperantatv.ro si www.rvs.ro sunt arhivate zilnic emisiuni, astfel încât telespectatorii și ascultătorii să poată revedea programele preferate. Pe prima pagină, publicăm știri cu privire la programele radio și TV, noutăți și mesaje de suflet.

Speranța TV și Radio Vocea Speranței au o activitate bogată și pe rețelele sociale virtuale. Paginile noastre oficiale de pe Facebook au crescut ca număr de utilizatori, datorită materialelor neconvenționale – filmari din culise, fotografii inedite, sondaje, dedicații muzicale – publicate acolo. Mai mult chiar, SperantaTV este singura televiziune din Romania care transmite LIVE, 24/7, pe Facebook.

Semnalăm, de asemenea, și existența paginii oficiale Speranta TV pe youtube.com, la adresa http://www.youtube.com/user/SperantaTVOficial, unde puteți vedea materiale filmate în culisele emisiunilor, videoclipuri noi la o calitate foarte bună a imaginii, mesaje din partea realizatorilor de emisiuni radio și TV și materiale promoționale pentru diferite emisiuni.

Vă invităm așadar să căutați Speranța (și) online!

Loredana Dumitașcu, director de marketing, Centrul Media Adventist

1 MINUT DE SPERANȚĂ = 10 LEI

Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat măcar odată care este valoarea unui suflet. Și, cu siguranță, v-ați răspuns citând sau parafrazând gândul inspirat că valoarea unui suflet este cât Cerul de mare, fiindcă Dumnezeu S-a dăruit pe Sine, pentru ca „oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică”.

Dar, dincolo de acest gând înălțător, atunci când este vorba să facem ceva pentru semenii noștri, nu este întotdeauna atât de ușor să oferim prea multe. Uneori punem deoparte ceva timp ca să ne rugăm pentru salvarea semenilor noștri, mai ales a celor apropiați de noi, din familiile noastre. Alteori rezervăm ceva timp ca să discutăm pe această temă cu cei pe care-i întâlnim, mai ales vecini, colegi de muncă, prieteni. Câteodată facem eforturi speciale, implicându-ne în ceea ce numim campanii de evanghelizare. Toate aceste modalități de a dărui pentru salvarea altora, ca și multe altele pe care nu le-am pomenit aici, sunt binevenite, necesare și binecuvântate.

Uneori însă, suntem derutați. Simțim nevoia să dăruim ceva pentru această lucrare de salvare de suflete, dar fie ni se pare că nu ne pricepem, fie suntem descurajați negăsind, credem noi, persoana potrivită pe care s-o abordam. Și atunci ce putem face?

Speranța TV și Radio Vocea Speranței transmit 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptamană, 525.600 de minute anual, vestea bună a Evangheliei și pătrund în cele mai inaccesibile locuri și suflete. Echipa care lucrează aici face aceasta cu dăruire, pasiune, umilință și devotament. Aparatura pe care o avem este utilizată la maxim. De multe ori, nu știm cum să cuprindem, cu ce avem, cantitatea mare de lucru de făcut. Este evident că toate acestea costă și bani, și nu puțini! Sau, poate, prea puțini pentru valoarea unui suflet salvat! Pentru fiecare dintre aceste 525.600 de minute este nevoie de 10 lei. Nu-mi dau seama dacă este mult sau puțin, dar atâta este necesar. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a dărui ceva pentru salvarea unui suflet, puteți face aceasta și donând... minute de speranță!

Valeriu Petrescu, director general. Centrul Media Adventist

Joomla SEF URLs by Artio