Tipărire

Comunitatea Râmnicu Vâlcea

rmvalceaAşteptarea organizată a Mântuitorului a început în Râmnicu Vâlcea, în anul 1928, odată cu formarea primei grupe aparţinând Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, grupă ce număra aproximativ 10 credincioşi. Primele întâlniri au avut loc într-o casă de lângă Sanatoriul TBC, în apropiere de Episcopia Râmnicului. Formarea acestui nucleu şi, implicit, pătrunderea adventismului în Râmnicu Vâlcea sunt strâns legate de activitatea fratelui Petre P. Paulini, care şi-a petrecut aici o parte din copilărie, precum şi stagiul militar. Tot aici, a avut loc prima întâlnire dintre Petre P. Paulini şi Ştefan Demetrescu, personalităţi care au marcat profund istoria de început a Bisericii Adventiste din România.

După mai multe mutări în case particulare, comunitatea a funcţionat cu chirie la Biserica Luterană între anii 1945-1970, iar din anul 1970 s-a mutat în clădirea actuală, strada Pătraşcu Vodă nr. 9, clădire ce a fost inaugurată în anul 1974. La Revoluţie, comunitatea Râmnicu Vâlcea se apropia de 300 de membri. Prin implicarea acestora în misiune, în anii care au urmat, s-au înfiinţat comunităţile Călimăneşti, Brezoi, Budeşti şi Râmnicu Vâlcea 2, precum şi grupele Govora Băi şi Racoviţa. În perioada 2007-2013, pe lângă comunitatea Râmnicu Vâlcea 1 a funcţionat Grădiniţa „Micul Prinţ”.rmvalcea2

În prezent, cei 325 de membri ai celor două comunităţi din mu­nicipiul Râmnicu Vâlcea, împre­ună cu cei peste 50 de copii şi tineri aparţinători, se implică în diverse programe cu caracter misionar, cum ar fi: Expo-sănătate, cluburi de sănătate, concerte misionare, evanghelizări publice, prin care doresc să dea o mărturie eficientă locuitorilor din această zonă a ţării. 

Florian Cîrnu, pastor în Conferinţa Oltenia.

Joomla SEF URLs by Artio