Tipărire

Comunitatea Maranatha – Braşov

brasov1Istoria bisericii adventiste din Braşov are rădăcini adânci. Pionierul lucrării pe aceste meleaguri a fost Wilhelm Tentesch, care a cunoscut solia adventistă la Cluj, prin lecturile biblice susţinute de pastorul L. R. Conradi. După convertire, în anul 1895, acesta a început lucrarea de colportaj în Braşov şi în localităţile dimprejur. Primul adventist braşovean menţionat în documente a fost o femeie, Rosa Essig. Numele acesteia apare într-o scrisoare a pastorului J. F. Huenergardt, datată în 1898. În anul 1900 au fost organizate bisericile din Braşov şi Făgăraş. În 1908 apare şi numele Judith Fulop, acreditată ca lucrător biblic. Din rapoartele vremii, aflăm că în 1903, la Braşov existau 8 membri, în 1908 erau 22, pentru ca, în 1910, numărul acestora să fie de 36 de membri.

În anii următori, biserica a crescut considerabil, adunându-se în diferite locaţii. De remarcat este lucrarea lui Nicolae Ghiţoc, un cizmar credincios botezat în 1922, care a adus multe suflete la Hristos. După ce biserica s-a adunat o perioadă lungă de timp pe strada De Mijloc nr. 1, s-a cumpărat o şură pe aceeaşi stradă, la nr. 47 (anul 1961), unde în 1974 s-a început construcţia bisericii actuale. La data aceea, număra 280 de membri. Pe 6 august 1976 a avut loc inaugurarea Casei de rugăciune, eveniment la care a participat şi comitetul Diviziunii Euro-Africa.brasov2

Perioada următoare a fost mult binecuvântată de Dumnezeu în ce priveşte creşterea numărului de membri. În anul 1992, preşedintele Conferinţei Generale, Robert Folkenberg, a participat la un botez, unde au încheiat legământ cu Dumnezeu 80 de persoane. Un an mai târziu, biserica avea 680 de membri. Acest lucru a determinat construirea a încă două biserici în oraşul Braşov: Biserica de limbă maghiară – Sion – şi cea de limbă română – Cantacuzino.

În momentul de faţă, Biserica Maranatha – Braşov are 327 de membri şi este o biserică vie şi puternică, unde părinţi, copii şi bunici vin Sabat de Sabat, cu bucurie, pentru a se închina minunatului nostru Dumnezeu.


 Iared Azamfirei este pastor în Conferinţa Transilvania de Sud.

Joomla SEF URLs by Artio