Tipărire

Comunitatea Gura Humorului

gurahumaUn bob de lumină şi Cuvânt, sădit cu dragoste şi jertfă, a încolţit şi a adus viaţă şi pe meleagurile humorene… Astfel, în anul 1914, misionarul german Peter se stabileşte la Gura Humorului (județul Suceava) şi, în urma activităţii sale, primii care au primit solia adventistă au fost membrii familiei Danilevici, Constantin şi Domnica. Se formează un mic grup de adventişti alcătuit din: familiile Danilevici, Catargiu Gheorghe şi familiile de origine germană Zahalca şi Andriuf. Începând cu anul 1918, această grupă este slujită de pastorul Danţoş, astfel încât în anul 1929 se consemnează înfiinţarea comunităţii Gura Humorului. La în­ceput, credincioşii s-au adunat în casa misio­na­rului Peter, apoi în casele membrilor, neexistând încă o biserică amenajată.

Din anul 1947, din cauza condiţiilor impuse de regimul totalitar, credincioşii din Gura Hu­morului frecventează Biserica Adventistă Capu Codrului, la opt kilometri distanţă, până în 1990, când se reîntorc în Gura Humorului şi se adună în casa familiei Oanea Zamfira. Grupa mică de credincioşi, numărând aproximativ 30 de membri, se dezvoltă rapid şi, în anul 1992, împreună cu pastorul lor, Valeriu Petrescu, încep lucrările de construire a clădirii care urma să devină prima Biserică Adventistă de Ziua a Şaptea Gura Humorului, inaugurată un an mai târziu. Însă liniştea bisericii a fost spulberată pe 10 februarie 1996, când un incendiu devastator a mistuit etajul clădirii. Cu sacrificiu şi credinţă, construcția a fost refăcută în perioada imediat următoare şi, în noiembrie 1996, a avut loc inau­gurarea celei de-a doua clădiri.

Biserica din Gura Humorului, care numără astăzi 97 de membri, este sensibilă la nevoile celor din jur, fiind implicată activ în viaţa comunităţii locale prin proiecte sociale şi educative, cu do­rinţa puternică de a duce mesajul Evangheliei în zonele fără prezenţă adventistă din jur.

Motivaţi de dragostea Cerului, aşteptăm şi grăbim venirea Domnului Hristos. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Valentin Popescu este pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Gura Humorului.

Joomla SEF URLs by Artio