Tipărire

Comunitatea Drobeta Turnu Severin

turnu severin 21În prezent, cei 116 membri ai Bisericii Ad­ven­tiste Drobeta-Turnu Severin vin în întâm­pi­narea nevoilor concetăţenilor lor, potrivit talanţilor oferiţi de Dumnezeu. Fuzionând cu grupele de diaconie, grupele Şcolii de Sabat susţin în rugăciune lucrările bisericii, distribuie literatură, slujesc în penitenciar, vizitează bol­navi, distribuie alimente şi haine celor nevoiaşi. Prin activităţi de colportaj şi prin deschiderea Librăriei Sola Scriptura, prin activitatea şi impactul bisericii, viaţa oraşului s-a îmbogăţit.

Trecutul acestei biserici este emoţionant şi frumos, prezenţa adventistă pe meleaguri me­­he­­dinţene fiind strâns legată de numele lui Goia Ion, ori­gi­nar din Crăguieşti. În anul 1916, fiind înrolat în armată, s-a certat cu un ofiţer pe care l-a ame­ninţat cu arma. A fost acuzat şi con­damnat la Tribunalul Craiova, unde avea să întâlnească un ofiţer adventist, numit Manea. Impresionat profund de un serviciu divin la care a participat, I-a promis lui Dumnezeu că, dacă îl va salva din situaţia aceea, Îl va urma toată viaţa.

În anul 1918 a fost botezat în Dunăre, îm­preună cu fratele Beşliu, de către pastorul Petre Paulini. Ca urmare a lucrării desfăşurate de pas­torul Stănescu, s-au alăturat grupului de ad­ventişti şi fraţii Greavu, Opriş, Potra, Nemeş, Puţinichici şi Bălaşa. Primul locaş de închinare s-a aflat pe str. Independenţei, locaş care, nu după mult timp, avea să devină neîncăpător. În anul 1927, sediul bisericii s-a mutat în str. Antonini nr. 12, iar pe 19 octombrie 1954, imobilul de pe strada Aurelian nr. 98, unde îşi desfăşurase acti­vitatea Banca „Băbeanu”, este achiziţionat de biserică şi transformat în locaş de cult. În pofida provocărilor celui de-al Doilea Război Mondial şi a perioadei comuniste, biserica a progresat datorită statorniciei credincioşilor şi a activităţii celor 18 pastori care au slujit aici până în prezent.

Azi, această biserică stă în faţa unei mari provocări: evanghelizarea celor peste 118 000 de locuitori ai oraşului nostru care au nevoie de Hristos. Însă privim cu credinţă la miracolele pe care Dumnezeu le poate face prin credincioşii Lui.

Ciprian Corneliu Ciurea, pastor

Joomla SEF URLs by Artio